Βομβαρδισμένο τοπίο το Πήλιο, δεν υπάρχουν πλέον υποδομές

Το Πήλιο που γνωρίζαμε απλώς δεν υπάρχει!

Η πανέμορφη περιοχή έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ιδιαίτερα στο νότιο μέρος. Ο δρόμος που συνέδεε το Πήλιο με τον Βόλο έχει εξαφανιστεί… Ο ποταμός Κραυσίδωνας έπειτα από τόνους νερού που δέχτηκε ξεχείλισε και έπνιξε τα πάντα στο πέρασμά του. Οι υποδομές, δρόμοι και γέφυρες, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τα χωριά, όπως η Μακρινίτσα, η Πορταριά και η Τσαγκαράδα, είναι σε δραματική κατάσταση.

Την απόλυτη καταστροφή βιώνει η Μηλίνα, με το πέρασμα των πλημμυρών που παρέσυρε τα πάντα. Επιχειρήσεις και σπίτια καταστράφηκαν, Ι.Χ. έγιναν ένα με τη λάσπη, δρόμοι άνοιξαν, ενώ το χωριό έχει σχεδόν αποκοπεί. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Δράση» απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσει κατοίκους και επισκέπτες της Μηλίνας.

Ενας κάτοικος του νότιου Πηλίου ανέφερε στην κάμερα του Alpha πως «το ποτάμι έσπασε τα πάντα εδώ. Ξαφνικά, έγινε μια έκρηξη και μπήκε νερό μέσα στο σπίτι μου. Ευτυχώς, πρόλαβα και άνοιξα το παράθυρο και τα παντζούρια. Ολη η ορμή του ρέματος έμπαινε από την πόρτα και έβγαινε από το παράθυρο. Επειδή το νερό είχε φτάσει σε ύψος 1,70-1,80, αναγκάστηκα να κρεμαστώ από το παράθυρο. Επειδή άρχισαν να βγαίνουν τα πράγματα από το σπίτι, εξαιτίας του χειμάρρου, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω μια ντουλάπα στην πλάτη μου, να την κρατάω για να μη σφηνώσει το παράθυρο – 4,5 ώρες πολεμούσα με το νερό» ανέφερε.

Τα σπίτια σκεπάστηκαν από τα λασπόνερα και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ως τη θάλασσα. Ρεύμα και νερό διακόπηκαν. Επί τρία 24ωρα κάτοικοι και τουρίστες στις πληγείσες περιοχές έμειναν αποκλεισμένοι χωρίς νερό και τρόφιμα, μουσκεμένοι ως το κόκαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το thenewspaper.gr, στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 1.800 σπίτια. Το Πήλιο αποκλείστηκε και στα νότια αλλά και στα ανατολικά.

Το μηχανικό

Στον δρόμο Βόλου – Νεοχωρίου είχε διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης στην Αγριά, στα Λεχώνια κατέρρευσε μια μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα πριν από τη διασταύρωση προς τις Μηλιές. Δράση ανέλαβε το Μηχανικό του Στρατού για να στήσει πτυσσόμενες γέφυρες και να αποκαταστήσει υποτυπωδώς την κυκλοφορία των σωστικών μέσων λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Μία από αυτές τις γέφυρες μήκους περίπου 30 μέτρων στήνεται στον δρόμο που ενώνει το νότιο Πήλιο με τον Βόλο.

Στη Ζαγορά περιουσίες και καλλιέργειες είναι παρελθόν. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η εικόνα στην περιοχή είναι σοκαριστική, ενώ αναφέρεται και στη σφοδρή χαλαζόπτωση. Σημειώνει ότι οι ζημιές στην περιοχή, λίγο πριν από τη συγκομιδή των μήλων, είναι τεράστιες, ενώ προσθέτει ότι το χωριό έχει μείνει σχεδόν δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα και τηλεφωνικό σήμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα