Ρίχνουν τον Αγοραστό στην… πυρά!

Νέος γύρος έντασης και επεισοδίων εκτυλίχθηκε χθες στη Λάρισα, όταν ακόμη μία φορά συγκεντρώθηκαν πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τα… ανύπαρκτα έργα, που τους άφησαν ανοχύρωτους στην κακοκαιρία και πνίγηκαν στο νερό και στη λάσπη.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για χθες το απόγευμα, ωστόσο αυτό που στιγμάτισε την κινητοποίηση ήταν οι συμπλοκές με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται επί ποδός στη θεσσαλική πρωτεύουσα όλες αυτές τις μέρες. Στα βίντεο που κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αποτυπωθεί οι συμπλοκές πολιτών με αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνέβησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος κόσμο, ενώ άρχισαν στο ύψος του δικαστικού μεγάρου και συνεχίστηκαν στα γύρω στενά του κέντρου της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι και το απόγευμα της Κυριακής υπήρξαν επεισόδια, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων.

Στο μεταξύ η οργή των πληγέντων θυμίζει καζάνι που βράζει και αναζητεί εκτόνωση… στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος έχει γίνει το «κόκκινο πανί» στην περιοχή. Ενα βίντεο που χθες ανέβηκε στο διαδίκτυο δείχνει οργισμένους κατοίκους του Παλαμά να «υποδέχονται» με άγριες διαθέσεις τον περιφερειάρχη. Κάποιοι προσέγγισαν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες, ενώ έσπασαν και τον καθρέφτη. Βέβαια, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ο ακριβής χρόνος του περιστατικού, όμως οπωσδήποτε το βίντεο είναι μετά τη βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας.

Πάντως, κάνει εντύπωση ότι ο Κώστας Αγοραστός, παρά το βαρύ κλίμα που υπάρχει σε βάρος του, δεν έχει ενισχυμένη αστυνομική φρουρά, κάτι που τον κάνει εύκολο στόχο. Εξάλλου, είναι περισσότερο από κραυγαλέο ο επί 12 έτη περιφερειάρχης θεωρείται «καμένο χαρτί» από το διευθυντήριο του Μαξίμου. Φαίνεται ότι στο πρόσωπο του άλλοτε ισχυρού χαρτιού της περιφέρειας βρέθηκε ο ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος, που θα πάρει πάνω του το ανάθεμα και έτσι μια νέα υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές θα επιχειρήσει να σβήσει όσα συνέβησαν, σαν να επρόκειτο για λάθη ενός και μόνο προσώπου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα