Εμπλοκή και των δύο αδελφών στα επεισόδια

Μετά την απολογία του ο 18χρονος προφυλακίστηκε, ενώ βρέθηκε DNA και του 16χρονου σε φωτοβολίδα

Ενα μεγάλο βήμα έκαναν οι διωκτικές Αρχές στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών που ευθύνονται για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη. Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι με τα πρώτα αποτελέσματα DNA εντοπίστηκαν πάνω σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ανήκουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον 16χρονο αδελφό του βασικού κατηγορουμένου, ταυτοποιώντας τον έτσι στον χώρο των επεισοδίων. Συγκεχυμένες, όμως, ήταν οι πληροφορίες εάν τα ίχνη εντοπίστηκαν στη μοιραία φωτοβολίδα ή σε άλλη. Επίσης, στα χέρια τρίτου ατόμου εντοπίστηκε πυρίτιδα, ενώ και στα υπόλοιπα «πολεμοφόδια» που εξετάζονται έχουν βρεθεί ίχνη αρκετών από τους 424. Για τη σημαντική εξέλιξη ενημερώθηκε ο εισαγγελέας προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 18χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Οπως έγινε γνωστό, ο νεαρός υπέβαλε αίτημα να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για να λύσει τη σιωπή του, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε, καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος και επομένως δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Κατά την απολογία του δήλωσε συντετριμμένος για τον τραυματισμό του αστυνομικού και υποστήριξε πως δεν είναι οργανωμένος οπαδός.

«Πήγα στο γήπεδο με ακόμα δύο φίλους μου και τον αδελφό μου, χωρίς να γνωρίζω ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια. Κάποια στιγμή στο δεύτερο σετ του αγώνα είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω. Από περιέργεια βγήκα κι εγώ να δω τι γίνεται» φέρεται ότι ισχυρίστηκε ο 18χρονος, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε πώς βρέθηκε η φωτοβολίδα στα χέρια του και πώς έφτασε να τη ρίξει, παρότι δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν, όπως υποστήριξε. Μάλιστα, είπε πως είχε σκοπό να τη στείλει προς τα πάνω, αλλά επειδή δεν γνώριζε, τελικά την έστειλε προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον αστυνομικό, 70 μέτρα μακριά.

Καθοδηγητής

«Ενα άτομο που φορούσε κουκούλα φουλ φέις με μακριά γένια μού έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω. Μου έδειξε πώς λειτουργεί γιατί εγώ δεν ήξερα. Οταν την άνοιξα, όπως μου είχε δείξει, η φωτοβολίδα μού πήρε το χέρι κι έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος. Εκανε γκελ μπροστά μου, πολύ κοντά σε εμένα, και είδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού. Εκείνη την ώρα είδα άλλη μία να κατευθύνεται προς το μέρος του» φέρεται ότι είπε ο κατηγορούμενος, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν.

Στη συνέχεια επισήμανε πως δεν είναι οργανωμένος οπαδός, αλλά απλός φίλαθλος, που δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν και δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια, ενώ δήλωσε συντετριμμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. «Εάν τραυματίστηκε από τη δική μου φωτοβολίδα, ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» είπε, ενώ φέρεται ότι υποστήριξε πως η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν κι άλλες φωτοβολίδες από το σημείο.

Ο νεαρός απολογήθηκε για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, της έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξης οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Ολες οι πράξεις του έχουν αποδοθεί με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο και τελικά προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Ο κατηγορούμενος έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν από την κυρία ανακρίτρια, είπε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη. Η ανάκριση τώρα ξεκινάει, είναι μία υπόθεση που έχει πάρα πολλά πλοκάμια, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, θα τρέξει, θεωρώ, παράλληλη έρευνα για άλλους που ενδεχομένως θα βρεθούν ως κατηγορούμενοι» δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, και κατέληξε: «Ο 18χρονος ανέφερε πως το μόνο του μέλημα, η ευχή του, είναι ο αστυνομικός να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην υγεία του».


Τιτάνια μάχη των γιατρών για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 31χρονου αστυνομικού μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη. Ο υπαρχιφύλακας παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού, εκτός από τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, αφού δεν λειτουργούν πλέον πολλά από τα ζωτικά του όργανα, ανάμεσά τους και τα νεφρά.

Ο 31χρονος βρίσκεται ακόμη σε φαρμακευτική καταστολή, με το ιατρικό προσωπικό που τον παρακολουθεί να μην έχει διευκρινίσει ακόμη πότε θα περιορίσει την αγωγή που του χορηγεί. Σκοπός των γιατρών είναι να διαπιστώσουν κατά πόσο οι βλάβες που έχει υποστεί ο εγκέφαλός του είναι αναστρέψιμες. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του αστυνομικού, υπό τον φόβο μιας ευρύτερης σηψαιμίας, λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

Ο ένστολος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, με τους δικούς του ανθρώπους να προσεύχονται να βγει σύντομα ζωντανός, μετά την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα. Την ίδια ώρα στο «φως» ήρθε η μαρτυρία ενός διμοιρίτη που βρισκόταν δίπλα στον 31χρονο όταν τραυματίστηκε. «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του. Ηταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε ούτε φώναζε, μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό. Ηρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος, με το γάντι που είχε, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Εμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα εγώ, αλλά έβγαζα μόνο αίμα» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα