Ο 17χρονος Ρομά ήταν στη μοιραία καταδίωξη του ’21

Στην υπόθεση του θανάτου του αστυνομικού της ΔΙΑΣ εμπλέκεται ο νεαρός που βρισκόταν στο αυτοκίνητο ομoφύλου του που σκοτώθηκε στο Πέραμα

Νέα διάσταση δίνει στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 29χρονου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο η αποκάλυψη ότι ο 17χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στη μοιραία καταδίωξη, συμμετείχε και σε εκείνη στο Πέραμα, το 2021, όταν έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά ένας ομόφυλός του!

Ο ανήλικος Ρομά, ο οποίος είχε κατηγορηθεί τότε για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών, είχε καταφέρει να διαφύγει, όμως συνελήφθη αργότερα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, επί ενάμιση χρόνο δεν έδινε το «παρών» στις αστυνομικές Αρχές, ως όφειλε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο εισαγγελέας είχε ενημερωθεί σχετικά, όμως δεν είχε διατάξει εκ νέου τη σύλληψη του 17χρονου. Πλέον, ερευνάται αν ο νεαρός Ρομά ήταν και αυτή τη φορά συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε ο 20χρονος εξάδελφός του, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός δεύτερου, ή ήταν οδηγός στο δεύτερο όχημα που εμπλέκεται στην άγρια καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Ο 17χρονος συνελήφθη στο Πέραμα προχθές το μεσημέρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κρυβόταν εκεί, αλλά εντοπίστηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά σε καταυλισμό της περιοχής, με συνέπεια να βρεθεί με χειροπέδες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν υπήρξαν αντιδράσεις από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ και ο ίδιος φέρεται ότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, με συνέπεια να κατηγορείται για απείθεια. «Εχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό» φέρεται ότι ήταν τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς.

Αμέσως μετά είπε: «Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια, όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο. Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ, το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό, και κλέψαμε άλλα τρία αυτοκίνητα. Οπως οδηγούσαμε τα αυτοκίνητα, μας είδαν οι αστυνομικοί κοντά στο Δαφνί. Εγώ τους ξέφυγα και γύρισα προς το Πέραμα, όπου παράτησα το αυτοκίνητο στο σημείο που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί το 2021 τον φίλο μου και τότε είχα ξεφύγει».

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στον οποίο κατέθεσε για την εμπλοκή του στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο που έδρασαν όλοι όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό. Κατόπιν οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί. Κατά πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά ακόμα δύο άτομα, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερις Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα. Ο ένας εξ αυτών παραμένει αταυτοποίητος. Αφότου είχαν κλέψει τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, οι τέσσερις Ρομά εντοπίστηκαν κατά τη διαφυγή τους από αστυνομικούς και ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το όχημα του 20χρονου συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του. Εκείνος συνελήφθη, όμως ο άλλος κατηγορούμενος διέφυγε. Στην ίδια καταδίωξη η μοτοσικλέτα αστυνομικών προσέκρουσε σε περιπολικό όχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου αστυνομικού.


Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος στον Ασπρόπυργο τού είπαν στις 14.00 χθες το μεσημέρι το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλλιθέας Πατρών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τo λευκό φέρετρο στο οποίο βρισκόταν η σορός του 29χρονου σκέπαζε η γαλανόλευκη, ενώ ο νεαρός αστυνομικός ήταν ντυμένος γαμπρός και στην εκκλησία υπήρχαν κουφέτα. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Από την πρώτη ημέρα που εισήχθη στο Σώμα ο άτυχος Χρήστος Κουρουνιώτης υπηρετούσε στην Αθήνα, στην ομάδα ΔΙΑΣ. «Ασχολήθηκαν (σ.σ.: με την Aστυνομία) γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα…» περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 29χρονου αστυνομικού. Η καταδίωξη άρχισε από την περιοχή της Νίκαιας και κατέληξε στον Ασπρόπυργο, έπειτα από σήμα για κλοπή αυτοκινήτου.

Ο Χρήστος έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε μαζί με τον 32χρονο συνάδελφό του, ο οποίος τραυματίστηκε στην αιματηρή καταδίωξη, προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε απότομα όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα