Στη δίκη του Μίχου δικάζεται η 12χρονη;

Αίτημα να υποχρεωθεί να απαντήσει γραπτώς σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των κατηγορουμένων

Το ενδεχόμενο να κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις προσώπων που κατηγορούνται ως μαστροποί και βιαστές της αντιμετωπίζει πλέον η 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης δίκης που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευσή της από συνολικά 26 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο 55χρονος Ηλίας Μίχος και η 38χρονη μητέρα της.

Η ανήλικη μαθήτρια, η οποία δεν παρευρίσκεται στο ακροατήριο για λόγους προστασίας της ανηλικότητάς της, εφόσον το δικαστήριο το κρίνει απαραίτητο, θα κληθεί να απαντήσει σε κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις των κατηγορουμένων. Το αίτημα για διευκρινίσεις του ανήλικου θύματος επί των καταθέσεων που έχει δώσει στις Αρχές αναγνωρίζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα ως κακοποιητές της υποβλήθηκε χθες στη δίκη από συνηγόρους των κατηγορουμένων. Μέχρι στιγμής το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει αν θα το κάνει ή όχι δεκτό. Πάντως, σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό από την έδρα, η εξέταση της ανήλικης δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερωτήσεις στις οποίες θα κληθεί να απαντήσει θα διατυπωθούν γραπτώς και θα απαντηθούν από το παιδί παρουσία ψυχολόγου.

Κατηγορητήριο

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης συνεχίστηκε κατά τη χθεσινή δεύτερη δικάσιμο σε καταλληλότερη από πλευράς χωρητικότητας αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας. Αρχικά η εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο σε βάρος των 26 εμπλεκομένων στη ζοφερή αυτή δικογραφία και στη συνέχεια άρχισε η αποδεικτική διαδικασία. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, δηλαδή ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της ανήλικης, όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί των κατηγοριών κράτησαν την ίδια στάση όπως και στην ανάκριση.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος αρνήθηκε ότι εξέδιδε και βίαζε την ανήλικη, ενώ η μητέρα του κοριτσιού υποστήριξε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην εκπόρνευση της κόρης της, όπως αναφέρει το σε βάρος της κατηγορητήριο. Ωστόσο, όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Ηλίας Μίχος είχε βιάσει την ανήλικη και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της αντί αμοιβής.

Επιπλέον, ο ίδιος οδηγούσε το παιδί σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να συνευρεθεί με τους αγνώστους εντός του οχήματός τους. Σε ό,τι αφορά την κατηγορούμενη μητέρα του κοριτσιού, το βούλευμα τής αποδίδει το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της κόρης και το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Οπως δέχεται το βούλευμα, η 37χρονη μητέρα μέσω κινητού τηλεφώνου διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση της ανήλικης κόρης της με άνδρες αντί αμοιβής.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου άρχισε η αποδεικτική διαδικασία και στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει η θεία της ανήλικης, η οποία ήταν εκείνη που είχε αντιληφθεί πρώτη τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης που βίωνε η 12χρονη μαθήτρια.

Αισχρά πράγματα

Προανακριτικά η θεία της ανήλικης είχε καταθέσει πως το καλοκαίρι του 2022, ενώ η ανιψιά της την είχε επισκεφθεί για διακοπές στη Λευκάδα, εκείνη παρατήρησε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί, καθώς αυτό ήταν διαρκώς απασχολημένο και κοίταζε συνέχεια το κινητό του τηλέφωνο. Οπως είχε αναφέρει η γυναίκα, βλέποντας τη συνεχή ενασχόληση του παιδιού με τα κινητό αποφάσισε να του το πάρει για να δει τι συμβαίνει.

«Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν “Ηλία Μίχο”, ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου» είχε καταθέσει χαρακτηριστικά η μάρτυρας, επισημαίνοντας ότι αμέσως επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού και με τους γονείς της 12χρονης, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να καταγγείλουν τον γολγοθά της κόρης τους στις αστυνομικές Αρχές. Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης, με την ανήλικη να δίνει συνεχείς καταθέσεις στις Αρχές αναγνωρίζοντας όσους την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η δίκη για την υπόθεση του Κολωνού θα συνεχιστεί αύριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα