Τέσσερις συλλήψεις μήνυμα στη νεοτρομοκρατία με… υποβρύχιες προεκτάσεις

Με αφορμή τις έρευνες για το «σαμποτάζ» στον αγωγό που τροφοδοτεί την Αίγινα και το Αγκίστρι με νερό

Την ώρα που η νεοτρομοκρατία αναγεννάται από τις στάχτες της και δηλώνει «παρούσα», μετά και τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, οι διωκτικές Αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν το επόμενο χτύπημα, που όπως εκτιμούν θα είναι ακόμα και… αιματηρό!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έστειλαν το δικό τους μήνυμα με τέσσερις συλλήψεις στη στεριά που, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», προήλθαν μέσω θαλάσσης, με αφορμή τις έρευνες για το «σαμποτάζ» που έγινε στον αγωγό που τροφοδοτεί την Αίγινα και το Αγκίστρι με το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό… Την «πληροφορία», πάντως, για το ποιοι κρύβονταν πίσω από την ανατίναξη του αγωγού διόλου τυχαία σ’ αυτή τη φάση χειρίστηκε το Τμήμα Εκβιαστών, καταδεικνύοντας πως η ροή ποινικών και τρομοκρατών παραμένει αστείρευτη.

Η πολυδιαφημισμένη εμπλοκή του Χ.Τ., ηγετικού στελέχους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με δύο ΟΥΚάδες και ενός πορτιέρη μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι. Ο «άγνωστος» που τηλεφώνησε στη ΓΑΔΑ ανέφερε: «Μόνον αυτοί οι δύο έχουν τα μέσα και την τεχνογνωσία να ανατινάξουν τον αγωγό». Οι δύο βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού και ο πορτιέρης δίδυμος αδελφός τού ενός μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους, αλλά ο 40χρονος Χ.Τ., γιος στιχουργού παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών, επέστρεψε στη φυλακή απ’ όπου τον Ιούλιο 2019 αποφυλακίστηκε με όρους…

Ετσι, το μήνυμα εστάλη απ’ τις Αρχές Ασφαλείας: «Καθίστε φρόνιμα, ξέρουμε ποιοι είστε και σήμερα υπάρχουν επιπτώσεις, δεν θα μείνετε ατιμώρητοι». Μ’ αυτήν την κίνηση οι διώκτες επιδιώκουν να αποθαρρύνουν και τα νεότερα μέλη του επονομαζόμενου «αντάρτικου πόλης» που «δοκιμάζονται» για τη μετά 17 Νοέμβρη εποχή και για ενέργειες κατά ορατών στόχων, που δεν βγάζουν απ’ το κάδρο στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στη «δημοκρατία» μετά την καταστροφή μιλά πρώτη φορά ο σημερινός δήμαρχος Τριφυλίας που προ αγωγού υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης τεσσάρων πλοίων που εφοδίαζαν με νερό τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κατά τον Γιώργο Λεβεντάκη, σύντροφο παλαιότερα της Αντζελας Δημητρίου, τα περί βόμβας «είναι φούμαρα, έκαναν προχειροδουλειά και πάνε να δικαιολογήσουν τα 23.000.000 ευρώ που φάγανε για το έργο». Οπως σημείωσε ο κ. Λεβεντάκης, θεωρεί πως έχουν «οικονομικό δόλο» αυτοί που επιμένουν στα σενάρια ανατίναξης του αγωγού, επισημαίνοντας: «Εγώ εδώ και δύο χρόνια έχω πουλήσει τα τρία απ’ τα τέσσερα πλοία που διέθετα για τη μεταφορά νερού στην Αίγινα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκείνοι μάλιστα τα έχουν μετατρέψει σε μικρά πετρελαιοφόρα. Το τέταρτο πλοίο μου, που είναι και το μικρότερο, για τη μεταφορά νερού χωρητικότητας 1.000 κυβικών, είναι παροπλισμένο εδώ επειδή η εταιρία στην οποία ανήκει βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Αυτοί που ψάχνουν για δολιοφθορά έχουν φάει το καταπέτασμα σ’ ένα έργο (23.000.000 ευρώ κατά τα λεγόμενά του) που και ασφαλώς δεν πληροί τις σωστές προϋποθέσεις.

Κατά τη γνώμη μου η ζημιά έγινε λόγω κακής κατασκευής και επειδή δεν τοποθέτησαν και δεν έκατσε σωστά ο σωλήνας στον πυθμένα της θάλασσας και ασφαλώς επειδή το βάθος έχει διάφορες διακυμάνσεις τις οποίες υπολόγισαν πολύ πρόχειρα. Οσοι βιάζονται να βγάλουν συμπέρασμα, αν τολμούν, πρέπει να βγάλουν τον σωλήνα έξω και να τον εξετάσουν εμπειρογνώμονες για να αποφανθούν εκείνοι ως ειδικοί αν πρόκειται για έκρηξη, όπως διατείνονται. Οφείλουν επίσης να μας πουν τι εγγυήσεις και για πόσα χρόνια έχουν δώσει για το πολυέξοδο έργο τους! Γιατί αν υπάρχει εγγύηση και σπάσει ο αγωγός, τη φυσική ζημιά επιβαρύνεται ο κατασκευαστής, ενώ αν υπάρχει δολιοφθορά το πράμα, αλλάζει και πάει στο κράτος» τόνισε.

Ερωτηθείς ο κ. Λεβεντάκης από τι άλλο θα μπορούσε να προκληθεί αυτή η μεγάλη διαρροή και μάλιστα τέταρτη φορά, μας ανέφερε τα εξής: «Αν και η περιοχή είναι Natura, δεν αποκλείεται τώρα και από κάποια άγκυρα πλοίου και όχι φυσικά από κάποιο γρι-γρι. Πάντως, αφού, όπως λένε, είναι βόμβα, τότε γιατί δεν έγιναν κομμάτια οι μικρές τσιμεντόπλακες που σκεπάζουν τον αγωγό και απλώς μετακινήθηκαν λίγο; Για να είμαστε σοβαροί, ποιος σαμποτέρ έχει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να μπορεί να κατέβει 45-50 μέτρα βάθος και να βάλει μια βόμβα… Εγώ σταμάτησα τη δουλειά αυτή επειδή δεν συνέφερε, καθώς στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού είχε ήδη αρχίσει η αφαλάτωση του νερού». Πάντως στη συνομιλία μας ο κ. Λεβεντάκης, που αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δήμαρχος Τριφυλίας, μας αποσαφήνισε πως πλέον η μόνη εμπλοκή της οικογένειάς του με τη θάλασσα είναι αυτή του υιού του που διαχειρίζεται το φεριμπότ «Νήσος Αίγινα».


Οι «νερουλάδες» έχουν μεγάλα συμφέροντα

Ο Νίκος Τριανταφυλλάκης ωστόσο, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαρωνικού Αίγινας, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αν φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει -να μας φέρνουν νερό οι νερουλάδες- απροστάτευτοι από ιδιωτικά συμφέροντα ή ξένες δυνάμεις ή ποιος μπορεί να κάνει τέτοιο σαμποτάζ -πολλά λέγονται-, κλείστε το μπουρδ@λ@ να φύγουμε… Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να είναι στο έλεος κακοποιών, πρέπει να τους βρουν αν είναι σαμποτάζ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα