Φωνή λαού, οργή Θεού στο Σύνταγμα

Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Με σταυρούς, λάβαρα εκκλησιών, εικόνες και ελληνικές σημαίες κατακλύστηκε χθες το Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ και πανό με συνθήματα όπως «Λέμε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο-έκτρωμα περί γάμου και τεκνοθεσίας ομοφυλοφίλων», «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα», «Οχι στον νόμο των Σοδόμων».

Μάλιστα, δεν έλειψαν και πανό κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. «Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης η ντροπή της Κρήτης και της Ελλάδας» έγραφε ένα πανό.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν οπαδοί του κόμματος «Σπαρτιάτες», αλλά και του κόμματος ΝΙΚΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Νατσιό, που ήταν εκ των ομιλητών στη συγκέντρωση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Φωνή λαού, οργή Θεού. Η ΝΙΚΗ θα το καταγγείλει και μέσα στη Βουλή ως αντισυνταγματικό και βέβαια θα αγωνιστεί για να αποκαλύψει πόσο επικίνδυνο είναι για την ελληνική οικογένεια, που είναι το θεμέλιο του λαού μας». Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν πολλοί ρασοφόροι και μοναχές, αν και η επίσημη Εκκλησία έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών, που έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή κατά της ψήφισης του νόμου για τον γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια. Η μη κερδοσκοπική εταιρία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης γάμου και υιοθεσίας από ομοφυλοφίλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας».

Ως συνδιοργανωτές αναφέρονται οι Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά», Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού», Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Αδελφότης «Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», Ορθόδοξος Ιεραποστολική αδελφότης «Ο σταυρός», Ορθόδοξος Σύλλογος «Αγιος Σάββας», Πανελλήνιος σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση «Παρακαταθήκη», Ελληνική ορθόδοξη νεολαία, ΙΝΚΑ Πειραιά, Εθνικοί φύλακες. Πριν από τις ομιλίες των διοργανωτών, οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον «Ακάθιστο ύμνο». Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης ο οποίος έχει ταχθεί δημόσια εδώ και μήνες κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.


Θεσσαλονίκη: Βροντερό «όχι» στους γκέι γάμους από χριστιανικά σωματεία

Χριστιανοί ορθόδοξοι, πιστοί από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας, δήλωσαν τη σφοδρή αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια χθες, στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία, συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενώσεις της Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση με θέμα «Ανδρας – Γυναίκα: Γάμος. Πατέρας – Μητέρα: Oικογένεια», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα των ιερών μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο έδωσαν το «παρών» μητροπολίτες και πλήθος αρχιερέων, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες και εκπρόσωποι του κλήρου, μεταξύ των οποίων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, αλλά και χιλιάδες κόσμου. Επίσης, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας αλλά και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Πιστοί από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από διάφορα μέρη της βόρειας Ελλάδας, που ήρθαν ακόμα και με λεωφορεία από τις γύρω περιοχές, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τον γάμο αλλά και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Τόνισαν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους χριστιανούς ορθοδόξους και ζήτησαν να αποσυρθεί ή, έστω, να καταψηφισθεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, είπε πως το νομοσχέδιο αυτό «ανατρέπει πολιτισμικές σταθερές αιώνων». Το Αγιον Ορος και την Ιερά Κοινότητα εκπροσώπησαν δύο αντιπρόσωποι, ο ιερομόναχος Ιερώνυμος της Μονής Σίμωνος Πέτρας και ο μοναχός Νικόδημος της Μονής Αγίου Παύλου.


Αγρυπνία στη Χίο υπέρ της οικογένειας και κατά της ισοπέδωσης

Σε αγρυπνία κάλεσε χθες ο μητροπολίτης Χίου τους χριστιανούς οικογενειάρχες, τρεις μέρες πριν από την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα τους στην τεκνοθεσία.

«Καλούμε όλους τους οικογενειάρχες που έχουν γυναίκες και παιδιά να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις αμαρτίας να έρθουν στον δρόμο του Θεού» ανέφερε στο κήρυγμά του ο σεβασμιότατος κ. Μάρκος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς σε αγρυπνία με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου. Η αγρυπνία θα γίνει αύριο, Τρίτη, στον μητροπολιτικό ναό, ανήμερα του εορτασμού των προστατών των ζευγαριών και των ερωτευμένων Αγίων Πρίσκιλλας και Ακύλα, συμπτωματικά μία ημέρα πριν από την ξενόφερτη εορτή του Αγίου Βαλεντίνου. «Την προσεχή Τρίτη η Εκκλησία μας εορτάζει τους Αγίους Πρίσκιλλα και Ακύλα, προστάτες για τα ζευγάρια και τους ερωτευμένους. Για το θέμα που προέκυψε ως μη όφειλε στην ελληνική κοινωνία με ευθύνη της κυβέρνησης. Η Εκκλησία μίλησε σε εσάς, τώρα θα μιλήσουμε στον Θεό.

Καλούμε όλους τους οικογενειάρχες που έχουν γυναίκες και παιδιά να προσευχηθούμε για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, για τους ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις αμαρτίας να έρθουν στον δρόμο του Θεού, να μετανοήσουν και να τους δούμε μεθαύριο αγίους αλλάζοντας τρόπο ζωής» επισήμανε ο μητροπολίτης Χίου. Μάλιστα, προανήγγειλε πως η στάση των τοπικών βουλευτών θα είναι κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Να προσευχηθούμε για τους άρχοντες όλης της Ελλάδος να τους φωτίσει ο Θεός. Απ’ ό,τι διαπιστώνω για τους βουλευτές του νησιού μας, μάλλον καλά πάνε τα πράγματα» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα