Σε… δύο ταμπλό δρούσαν οι μπράβοι με έδρα το Γκάζι

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε την Κυριακή, εκτός από επεισόδια «κατά παραγγελία», σκορπούσε τον τρόμο σε θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών

Γκανγκστερικές επιθέσεις σε νυχτερινά καταστήματα στο Γκάζι και επεισόδια σε γήπεδα της Αττικής «κατά παραγγελία», με αμοιβή 50 ευρώ, έκαναν τα μέλη της σπείρας μπράβων που εξαρθρώθηκε την περασμένη Κυριακή, μετά τους πυροβολισμούς στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Ποντίων και τον Μανδραϊκό στον Ασπρόπυργο.

Αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ μέλη της συμμορίας κατά τη διαφυγή τους από το γήπεδο, ενώ στη συνέχεια οι συνάδελφοί τους στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν πως είχαν… πλούσια δράση ως μπράβοι νυχτερινών κέντρων στο Γκάζι, όπου σκορπούσαν τον τρόμο σε πελάτες από τον Ιούνιο του 2022, που άρχισε η δράση τους.

Μάλιστα, ανάμεσα στα… θύματά τους ήταν και δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που είχαν πάει να διασκεδάσουν σε μπαρ του Κεραμεικού. Στο πρώτο συμβάν η παρέα διασκέδαζε σε γενέθλια τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου σε μπαρ στο Γκάζι. Το κακό έγινε όταν σερβιτόρος σκούντηξε κατά λάθος μέλος της παρέας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σύρραξη. Οταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ο μετρ κέρασε σφηνάκια την παρέα. Ομως στη συνέχεια ήρθαν οι μπράβοι για τη… ρεβάνς, ξυλοκοπώντας άγρια τους θαμώνες.

Μάλιστα οι δύο από τους γκάνγκστερ κρατούσαν στα χέρια τους πιστόλια για να μην αντιδράσουν τα θύματά τους. Από το πάρτι γενεθλίων κατέληξαν στο νοσοκομείο με κατάγματα και εκχυμώσεις στη μύτη, κακώσεις στα δόντια, εκτεταμένες εκχυμώσεις στο μέτωπο, τραύμα στο μάτι, βαρύ κάταγμα στη γνάθο που αντιμετωπίστηκε χειρουργικά, κακώσεις στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι. Είχε προηγηθεί συμπλοκή σε άλλο νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, όταν μέλη της ίδιας συμμορίας επιτέθηκαν σε άλλους πελάτες, μεταξύ των οποίων και πάλι ένας αστυνομικός. Οι δράστες φορούσαν κοκάλινα γάντια μοτοσικλέτας για να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης σωματικές βλάβες στα θύματά τους.

Οι πυροβολισμοί

Οι ίδιοι αδίστακτοι γκάνγκστερ, Ελληνες και Αλβανοί, μεταμορφώνονταν σε… χούλιγκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, με αμοιβή 50 ευρώ. «Κορυφή του παγόβουνου» ήταν την περασμένη Κυριακή οι πυροβολισμοί στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Απόλλωνα Ποντίων και τον Μανδραϊκό, στο πρωτάθλημα της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής (ΕΠΣΔΑ). Μέλος της συμμορίας έριξε τέσσερις πυροβολισμούς με πιστόλι Τοκάρεφ έπειτα από σφύριγμα του διαιτητή για πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ εντόπισαν δύο αυτοκίνητα των δραστών. Συνέλαβαν τον πιστολέρο και ακολούθησαν οι συλλήψεις ακόμα επτά ανδρών.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι, τρεις μπαλτάδες, πτυσσόμενο κλομπ, αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς, τρία αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι, μονόκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Οι οκτώ συλληφθέντες, που διώκονται κατά περίπτωση για κακουργηματικές πράξεις, παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. Είχαν προηγηθεί και άλλα τέτοια περιστατικά, για παράδειγμα σε γήπεδο επί της οδού Πέτρου Ράλλη, όπου μέλη της συμμορίας εκσφενδόνισαν κατά τη διάρκεια αγώνα πέτρες, πλαστικά καθίσματα, γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και πυροσβεστήρες. Σε άλλο οπαδικό επεισόδιο είχαν επιχειρήσει να μπουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ Ρουφ – Μακεδονικός, για να επιτεθούν στους φιλοξενουμένους. Επτά από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, εκβιάσεων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα