«Εμπόλεμη ζώνη» η Πανεπιστημιούπολη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις και έκαψε 7 σταθμευμένα αυτοκίνητα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμα ένα σαββατόβραδο οι δρόμοι γύρω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις και έκαψε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, και ενώ ήταν σε εξέλιξη μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης αποκριάτικο πάρτι με την άδεια των πρυτανικών Αρχών. Ως είθισται σε αυτές τις εκδηλώσεις, έξω από τα κτίρια του πανεπιστημίου βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ για τον φόβο επεισοδίων. Ομως, οι αστυνομικές δυνάμεις μετατράπηκαν ακόμα μία φορά σε… στόχο κουκουλοφόρων, που βγήκαν από τους χώρους όπου ήταν σε εξέλιξη το πάρτι. Ομάδα περίπου 20 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κινήθηκε προς την οδό Ούλωφ Πάλμε. Εβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια οδοφράγματα, και επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ, εκτοξεύοντάς τους βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε ευθεία βολή.

Κάποιες μολότοφ κατέληξαν σε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Υμηττού, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς τα τέσσερα από αυτά και να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές τα υπόλοιπα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στα οχήματα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και βολίδες κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά η Ούλωφ Πάλμε να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τους κατοίκους της περιοχής να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια οι ταραξίες επέστρεψαν στην Πανεπιστημιούπολη όπου συνεχιζόταν το πάρτι.

Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην Καισαριανή, πετώντας και εκεί βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες σε ευθεία βολή. Στη συνέχεια διέφυγαν από την Ούλωφ Πάλμε, όπου έμεινε κλειστό το ρεύμα ανόδου μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή για τα επεισόδια. Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, η Αστυνομία είχε ενημερώσει με κορδέλες τους κατοίκους να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους έξω από την Πανεπιστημιούπολη, αλλά κάποιοι… τολμηροί δεν το έλαβαν υπόψη, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά τους να γίνουν παρανάλωμα του πυρός. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο περιστατικό με επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και κουκουλοφόρους ύστερα από πάρτι στους χώρους του πανεπιστημίου. Ανάλογα επεισόδια είχαν σημειωθεί και στις 11 Φεβρουαρίου, όταν και τότε ταραξίες επιτέθηκαν με μολότοφ σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και έκαψαν οχήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα