Θεόφιλος: «Δεν κήρυξα κανέναν ιερό πόλεμο»

Για την αφίσα με την εσταυρωμένη έγκυο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι όσοι πήγαν έξω από το Ολύμπιον δεν ήταν όλοι πιστοί

Η αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά», που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις μεταξύ των πιστών, οι οποίοι ζήτησαν να μη δημοσιευτεί, αφού εμφανίζει μια ημίγυμνη γυναίκα πάνω στον Σταυρό, εικόνα που είναι βλάσφημη για τον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Μεταξύ αυτών που διαφώνησαν πλήρως με την ανάρτηση της αφίσας ήταν και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος επισήμανε: «Δεν κήρυξα κανέναν ιερό πόλεμο».

Παράλληλα αποσαφήνισε ότι όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολύμπιον δεν ήταν πιστοί, προερχόμενοι όλοι από την Εκκλησία, αλλά και μέλη άλλων οργανώσεων, όπως πληροφορήθηκε. «Να είμαστε ειλικρινείς! Εμένα η επιστολή μου δεν κήρυξε κανέναν ιερό πόλεμο. Δεν υπήρξε ούτε επιστολή γεμάτη οργή ούτε τίποτα! Κατέθεσα μία μαρτυρία και τίποτα παραπάνω! Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα, ούτε οργής, ούτε ιερού πολέμου, ούτε τίποτε άλλο» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φιλόθεος ξεκαθάρισε: «Την αφίσα αυτή τη θεωρώ προσβλητική, γιατί απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας πάνω στον Σταυρό με τον τρόπο που το απεικονίζει και εξέφρασα την άποψή μου! Είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να κάνουν μια συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη κάποιοι που δεν ήταν όλοι πιστοί, ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Ηταν συγκεκριμένοι, νομίζω πως είχαν βγάλει και μία αφίσα ως “Ιερός Λόχος”, δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία καμία». Γεγονός είναι, πάντως, ότι εκτός των πατριωτικών και εθνικιστικών οργανώσεων, έξω από το Ολύμπιον το βράδυ της Τετάρτης, υπήρχαν και πολλοί πιστοί, οι οποίοι δεν εκφράστηκαν, δεν αντέδρασαν και δεν συμμετείχαν στην ένταση με τα ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά της σκηνοθέτιδας Ελίνας Ψύκου κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας προχθές μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Φίλιππος Καμπούρης, ο οποίος ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψή της για την επίμαχη αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά». Μάλιστα, στη μήνυση συμπεριλαμβάνει και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκε η ταινία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή του αναφέρει: «Είναι προφανές ότι αυτή η προβολή, που ουδεμία σχέση έχει με τέχνη αλλά και με πρωτότυπη σύλληψη ιδέας, στοχεύει ευθέως στον εμπαιγμό και στη διάκριση σε βάρος των ορθόδοξων χριστιανών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα