Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς!

Οι επίορκοι συνελήφθησαν όταν επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ιδιοκτήτη καταστήματος στον Αγιο Παντελεήμονα

Δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στη Νίκαια και στο Αιγάλεω συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ιδιοκτήτη καταστήματος στον Αγιο Παντελεήμονα.

«Ασφάλεια, έλα μέσα» ανέφερε στον 23χρονο Σύρο ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, τραβώντας τον από το χέρι και αναγκάζοντάς τον να μπει στο κατάστημά του επί της οδού Αλκιβιάδου, ενώ μαζί τους ήταν και τρίτο, άγνωστο άτομο. Ο καταστηματάρχης άρχισε να καλεί σε βοήθεια, καθώς με παρόμοιο τρόπο δράσης τρία άγνωστα άτομα τον είχαν κλέψει στις αρχές Φεβρουαρίου, αφαιρώντας του 1.000 ευρώ.

Τις εκκλήσεις του άκουσε υπάλληλος διπλανού καταστήματος, που έτρεξε και κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δύο συναδέλφους τους, ενώ το τρίτο άτομο εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Οπως διαπίστωσαν, πρόκειται για έναν 57χρονο ανθυπαστυνόμο που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας και έναν 53χρονο αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Αιγάλεω που είναι σε αργία, καθώς κατηγορείται ότι είχε κλέψει μοτοσικλέτα από τα κατασχεμένα οχήματα και την κυκλοφορούσε για ιδιωτική χρήση.

Ο 23χρονος Σύρος καταστηματάρχης κατέθεσε ότι πριν τον προσεγγίσουν είχαν κάνει κατόπτευση του καταστήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στόχος τους ήταν να τον ληστέψουν. Λόγω της ιδιότητάς τους του αστυνομικού, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο κατάστημα υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είχαν πάει στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Ο 53χρονος απέκρυψε πως ήταν σε αργία και ισχυρίστηκε πως έψαχναν για κύκλωμα πλαστών εγγράφων στο κατάστημα.

Τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν πως ο 57χρονος ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, καθώς είχε διατεθεί σε άλλη βάρδια και ουδέποτε του δόθηκαν εντολές να μεταβεί σε οποιαδήποτε περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Εξάλλου, ο 53χρονος φαίνεται σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα να βρίσκεται κοντά στο κατάστημα και να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Οταν αποκαλύφθηκαν τα ψέματά τους, οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους εντοπίστηκαν 230 φυσίγγια, τρεις γεμιστήρες, τρία μαχαίρια και μια σιδερογροθιά. Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα