Έσφαξε την πρώην του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα!

Αγριο έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους – Η βρεφονηπιοκόμος έπεσε νεκρή μπροστά στα μάτια της φρουρού, η οποία κοιτούσε τον δολοφόνο να τη χτυπά αλύπητα με το μαχαίρι

Θέμα ωρών να συμβεί ήταν η προμελετημένη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, η οποία, αν και έκανε ό,τι μπορούσε για να την αποτρέψει, εντούτοις δεν βρήκε καταφύγιο ούτε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου έτρεξε έντρομη ζητώντας βοήθεια.

Η άτυχη βρεφονηπιοκόμος σφαγιάστηκε μπροστά ακριβώς από το αστυνομικό φυλάκιο, χωρίς κανένας να μπορεί να τη βοηθήσει. Η φρουρός απλά παρακολουθούσε μέσα από το φυλάκιο τον πρώην σύντροφο της 28χρονης Θανάση Κουρέλη να τη χτυπά αλύπητα με το μαχαίρι στην πλάτη και να της ρίχνει τις τελευταίες χαριστικές μαχαιριές στον θώρακα.

Ο ηρωινομανής πρώην φίλος της το είχε βάλει για τα καλά στο μυαλό του, κουβαλώντας το μαχαίρι στην τσέπη του. Εκείνος που δεν το είχε συλλάβει ήταν ο νους των αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου κατέφυγε φοβισμένη και πανικόβλητη, αναζητώντας μάταια βοήθεια η κοπέλα από το Αγρίνιο, απόφοιτη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ανω Λιοσίων.

Ο 39χρονος Θανάσης Κουρέλης, με καταγωγή από την Αρτα, μεγάλωσε στο Αιγάλεω, ευέξαπτος και βίαιος με τους πάντες γύρω του. Με εξαίρεση λίγους μήνες προϋπηρεσίας σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, είχε μάθει να μη δουλεύει και να τον «τσοντάρουν» λεφτά για να «χαρμανιάζει». Η Κυριακή, που από τον μακρινό Νοέμβριο του 2020 τον είχε καταγγείλει για απόπειρα βιασμού και ξυλοδαρμό, διαισθανόμενη ξανά τον ίδιο κίνδυνο, κατέφυγε στους ανθρώπους του νόμου, στους φυσικούς διώκτες του, εισπράττοντας, όμως, μια απάντηση εγκληματικής αδιαφορίας.

«Αφού δεν θέλετε να κάνετε μήνυση, πηγαίνετε σπίτι σας» ήταν τα λόγια της γυναίκας αξιωματικού υπηρεσίας, ενώ στο κάλεσμα της 28χρονης να την πάει περιπολικό σπίτι της για να κρυφτεί, η ίδια αστυνομικός αποκρίθηκε: «Δεν έχουμε περιπολικό. Μόλις βγείτε από το τμήμα καλέστε το “100” για να σας μεταφέρει», δηλαδή σαν να είχε την πολυτέλεια να καλέσει ταξί. Ο θάνατος όμως καραδοκούσε απέξω με το μηχανάκι του. Ο Θανάσης Κουρέλης μόλις την είδε να βγαίνει και να μιλά στον κινητό, έπεσε πάνω της σαν αγρίμι και άρχισε το δολοφονικό του έργο.

Την ίδια ώρα η τηλεφωνήτρια της Αμεσης Δράσης άκουγε ζωντανά τη σφαγή της 28χρονης, που, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, δέχτηκε πέντε μαχαιριές, δύο στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, οι οποίες αποδείχτηκαν και μοιραίες για τη ζωή της. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα, ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, εκείνη την ώρα στο Α.Τ. υπήρχε περιπολικό με δύο αστυνομικούς που δεν ανήκουν στο δυναμικό των Αγίων Αναργύρων. Εκείνο που δεν έχει αποσαφηνίσει η ΓΑΔΑ είναι αν το περιπολικό όχημα μετέφερε τον επόπτη της ΓΑΔΑ! Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, αλλά και η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή τους ποιούνται τη νήσσαν, περιορίζοντας το «κακό» μόνο στον «χειρισμό-αστοχία» της αξιωματικού υπηρεσίας και όχι στον αποδεκατισμό των αστυνομικών τμημάτων, με αποσπάσεις-μεταθέσεις σε καλά φυλασσόμενους στόχους μεγαλόσχημων προσώπων και υπουργών που κουβαλούν μαζί τους ομάδα με άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Ο ίδιος ο δράστης μετά το μακελειό αυτοτραυματίστηκε (σ.σ.: γρατζουνίστηκε στον λαιμό), μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο των Αθηνών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας.

«Εκανε σάλτο»

Σοκάρουν, πάντως, όσα περιγράφει ο φίλος της 28χρονης Κυριακής που τη συνόδευσε στο Α.Τ. για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της. «Ο δράστης πετάχτηκε με σάλτο ξαφνικά μπροστά της και άρχισε να την κυνηγά και να τη μαχαιρώνει, δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Είχαμε πάει βόλτα με την Κυριακή και όταν γυρίσαμε σπίτι της, είδαμε τον δράστη να κάνει βόλτες με το μηχανάκι γύρω από το σπίτι της και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα, για να υποβάλει μήνυση. Εγώ έκατσα έξω από το γραφείο και άκουγα τις δύο γυναίκες αστυνομικούς να προσπαθούν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη τελικά δεν ήθελε. Λίγο αργότερα, βγήκε έξω από το γραφείο και τη ρώτησα αν έκανε μήνυση και μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει γιατί δεν τον φοβάται… Μου είπε ότι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί τής έλεγαν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Μου είπε ότι θα πάρει το “100” να έρθει ένα περιπολικό να την πάει σπίτι. Βγαίνοντας από το τμήμα πήρε το “100” και η αστυνομικός της Αμεσης Δράσης τη ρωτούσε πού βρισκόταν, η Κυριακή τής έλεγε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε μέχρι το σπίτι της. Τότε αυτός, ξαφνικά, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Δεν είδα από πού βγήκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω» αποκάλυψε ο 39χρονος φίλος της Κυριακής.


«Μπουμπούκι» ο μακελάρης

Ο μακελάρης των Αγίων Αναργύρων στις 24 Νοεμβρίου 2020 είχε συλληφθεί για την απόπειρα βιασμού της τότε συντρόφου του, αλλά και για σωματικές βλάβες, καθώς η κοπέλα είχε καταγγείλει τότε στην Αστυνομία ότι επιχείρησε να τη βιάσει, ενώ την έσπασε και στο ξύλο. Σε βάρος του μάλιστα είχαν διαταχθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην την πλησιάζει, κάτι που δεν τήρησε ποτέ και συνέχισε να την παρενοχλεί και να την καταδιώκει μέχρι που της πήρε τη ζωή με αυτόν τον φρικαλέο τρόπο. Στις 7 Μαρτίου 2020 αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Ιλίου, καθώς πάνω του βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Λίγους μήνες νωρίτερα, ειδικότερα στις 6 Δεκεμβρίου 2019, συνελήφθη και πάλι για εξύβριση, σωματικές βλάβες και διατάραξη κοινής ησυχίας.


Πατέρας 28χρονης: «Η κόρη μου απέκρυπτε ότι ο σύντροφός της τη χτυπούσε»

Συγγνώμη από την οικογένεια του 28χρονου θύματος ζήτησε ο πατέρας του 39χρονου ο οποίος δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του. Ο πατέρας του δράστη του άγριου εγκλήματος ανέφερε: «Εχω να πω πολλά “συγγνώμη” στην οικογένεια της κοπέλας. Την είχα σαν κόρη μου, τη λάτρευα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο γιος μου. Δεν ξέρω τίποτα».

Για συστηματική κακοποίηση της 28χρονης, η οποία προχθές το βράδυ έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, κάνει λόγο ο πατέρας του θύματος, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά όταν το πληροφορήθηκε. Ο ίδιος ανέφερε πως ο 39χρονος συχνά γινόταν βίαιος απέναντι στην κόρη του, αλλά η 28χρονη είχε επιλέξει να κρατά το στόμα της κλειστό για όσα περνούσε. «Υπήρχε προηγούμενο, αλλά εγώ δεν τα μάθαινα τότε. Ηταν ζευγάρι μαζί του και αυτός τη χτυπούσε, αλλά εμένα δεν μου τα έλεγαν. Τη ρωτούσα “κορίτσι μου, όλα καλά;”, αλλά δεν μου μιλούσε. “Μπαμπά, όλα καλά” μου έλεγε. Μετά είχαν πάει και στο καινούριο το σπίτι και δεν υπολόγιζα ότι τα πήγαιναν χάλια» λέει ο τραγικός πατέρας, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει πως ο 39χρονος από παρ’ ολίγον γαμπρός του έγινε δολοφόνος της κόρης του.

Ο 39χρονος γυναικοκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας είπε πως ο δράστης έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, συγκεκριμένα στο ΨΝΑ και στο Αττικόν. «Ναρκωτικά έκανε πριν από πολλά χρόνια και με την κοπέλα αυτή ζούσαν μαζί μέχρι και τις 9 Μαρτίου, αυτή είναι η ενημέρωση που έχω από την οικογένειά του. Ζήτησα από την οικογένεια να βρουν τους φακέλους του ανθρώπου αυτού από τα ψυχιατρικά ιδρύματα, να δούμε εάν πράγματι υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή όχι» είπε ο δικηγόρος.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα