Ασθενής στο Εφετείο, «ταύρος» στο γήπεδο

Ο Κούγιας ισχυρίστηκε ιατρική εξέταση και ζήτησε αναβολή στη δίκη. Την προηγουμένη έσφυζε από υγεία στο ματς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Μπορεί ο Αλέξης Κούγιας να μην έχει χάσει τα τελευταία 24ωρα κανέναν αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά την ίδια ώρα δηλώνει… ασθενής και «φυγομαχεί» στις δίκες που είναι κατηγορούμενος.

Χθες, ακόμα μία φορά, ο Αλέξης Κούγιας δεν κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, ενώ δεν εμφανίστηκε στη δίκη ούτε ο συγκατηγορούμενός του εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης και ψευδούς κατάθεσης σε βάρος του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα για όσα ψευδή είχαν ισχυριστεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου τον Σεπτέμβριο του 2017, για υποτιθέμενη σκευωρία σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε υποκλαπεί ιδιωτική συνομιλία του αείμνηστου επιχειρηματία Στηβ Κακέτση με τον Αλέξη Κούγια, την οποία ο συγκατηγορούμενός του εκδότης Γ. Κουρτάκης είχε προσκομίσει σε στικάκι στον εισαγγελικό λειτουργό κ. Μπρακουμάτσο.

Για την υποκλοπή της ιδιωτικής συνομιλίας και τη δημοσιοποίησή της ο Αλέξης Κούγιας και ο Γιάννης Κουρτάκης έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2022 σε ποινή πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν μάρτυρας κατηγορίας ο μακαρίτης Στηβ Κακέτσης, ο οποίος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε και με βρήκε στο κατάστημά μου ο Κούγιας, γιατί είχε συμμετάσχει σαν συνήγορος δικός μου για το μαγαζί. Ημασταν 30 χρόνια φίλοι. Κατέγραψε τη συζήτηση που κάναμε για διάφορα θέματα», τονίζοντας ότι δεν είχε συναινέσει στην καταγραφή. Η έφεση για την υπόθεση αυτή είχε προσδιοριστεί για τις 3 Απριλίου στο Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά, αλλά δεν εκδικάστηκε, καθώς και τότε ο Αλέξης Κούγιας είχε επικαλεστεί λόγους υγείας. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια προσκόμισε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος επρόκειτο να υποβληθεί χθες σε ιατρική εξέταση, ζητώντας αναβολή. Το νέο αίτημα αναβολής προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα, Γιάννη Απατσίδη και Ελλης Ρίζου, καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα ο Αλέξης Κούγιας είχε παρακολουθήσει τον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ…

Επιπλέον, ο κ. Απατσίδης διερωτήθηκε πώς γίνεται να αντιμετωπίζει ιατρικό πρόβλημα και να πηγαίνει μέσα σε λίγα 24ωρα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ζητώντας από το δικαστήριο να εξεταστεί ο Αλέξης Κούγιας από ιατροδικαστή. Εξάλλου, η κυρία Ρίζου παρατήρησε πως στις 3 Απριλίου, την ημέρα που έλαβε αναβολή για λόγους υγείας από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά, είχε παραστεί σε δύο υποθέσεις στον Αρειο Πάγο… Τόσο η εισαγγελέας όσο και οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή και διέκοψαν για τη συντομότερη δικάσιμο, που είναι στις 18 Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα