Κηφισιά: Η τσάντα έσωσε τον μαθητή!

Ο 9χρονος έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι, και θα παραμείνει νοσηλευόμενος

Η τσάντα που φορούσε στην πλάτη ο 9χρονος μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, όταν ο ίδιος και συμμαθητές του καταπλακώθηκαν από τη βαριά καγκελόπορτα, βάρους περίπου 150 κιλών, φαίνεται ότι του έσωσε τη ζωή προχθές το μεσημέρι!

Οπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι και θα παραμείνει νοσηλευόμενος επί 20 ημέρες, παρόλο που η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που είδαν το φως, εκτός από τον μικρό μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε από την κατάρρευση της καγκελόπορτας, χτύπησε και μία μητέρα, η οποία έτρεξε να βοηθήσει το παιδάκι.

«Ο μαθητής, αφού απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δασκάλων και γονέων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, που ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς ότι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάζεται να νοσηλευθεί για χρονικό διάστημα 20 ημερών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Σε άλλο σημείο του τονίζεται ότι ο άτυχος μαθητής της Γ’ δημοτικού «παραμένει εκτός κινδύνου, νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Μετά το θλιβερό συμβάν, που καταδεικνύει τα ελλιπή μέτρα στις σχολικές μονάδες, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της Κηφισιάς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό, ενώ οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου πραγματοποίησαν χθες τρίωρη στάση εργασίας. Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι είπε στους εξαγριωμένους γονείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπήρξε κάποια αστοχία με τους πίρους που στηρίζουν την πόρτα. Ωστόσο, οι γονείς αναρωτιούνται γιατί ο εργολάβος έδωσε τα κλειδιά στον διευθυντή του σχολείου, αν όντως είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στην καγκελόπορτα. Πάντως, με μήνυμα που είχε στείλει ο διευθυντής στους γονείς, περίπου μία ώρα προτού συμβεί το ατύχημα, τους ενημέρωνε ότι η πόρτα αντικαταστάθηκε.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί ο εργολάβος του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται ότι αφαίρεσαν τις κορδέλες προστασίας προτού ολοκληρωθεί η επισκευή της πόρτας, διαβεβαιώνοντας πως το έργο είχε τελειώσει. Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας. Ο εργολάβος, από την πλευρά του, υποστηρίζει πως δεν είπε ποτέ ότι η πόρτα ήταν έτοιμη για χρήση, την ώρα που οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής. Σε δηλώσεις τους, μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών τόνισαν ότι υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που τους κάνουν να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους.


Γονείς καταγγέλλουν τα χρόνια προβλήματα στα σχολεία

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες αγανακτισμένων γονέων για τα χρόνια κατασκευαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία της Κηφισιάς, με αφορμή τον τραυματισμό ενός 9χρονου μαθητή, που καταπλακώθηκε από σιδερένια καγκελόπορτα!

Την ίδια ώρα κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να συσταθεί άμεσα επιτροπή τεχνικών, προκειμένου να ελέγχονται τα σχολεία της περιοχής. Οπως έγινε γνωστό, εκτός από το προχθεσινό συμβάν, στο παρελθόν στις εγκαταστάσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς είχε πέσει οροφή αλλά και στέγαστρο κατασκευασμένο από αμίαντο!

«Τα παιδιά μας είναι σοκαρισμένα. Δεν ξέρουμε τι να τους πούμε» δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής Ελένη Μακρή μιλώντας στο Action24. Παράλληλα, εξήγησε πως στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. «Ενα σχολείο γερασμένο, κακοσυντηρημένο. Ο εργολάβος μονίμως κάνει αστοχίες, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών. Πριν από δύο μήνες έπεσε ψευδοροφή, ευτυχώς εν ώρα διαλείμματος, ενώ έσπασε στέγαστρο αμιάντου εν ώρα μαθήματος και απομακρύνθηκε έπειτα από δική μας κινητοποίηση. Μικρό στέγαστρο, αλλά αμιάντου. Κινητοποιήθηκαν οι γονείς για να απομακρυνθεί με σωστό τρόπο και όχι πρόχειρο, όπως έκαναν, στέλνοντας έναν υπάλληλο με γάντια μιας χρήσης» αποκάλυψε η κυρία Μακρή.

Οπως κατέληξε, τα έργα που γίνονται στα σχολεία δεν ελέγχονται από κανέναν, αν και η ίδια είχε πάει πριν από δύο μήνες στο δημοτικό συμβούλιο και είχαν συζητήσει για τα προβλήματα στην υποδομή του εν λόγω κτιρίου. Τα προβλήματα στα σχολεία της Κηφισιάς δεν σταματούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Πριν από πέντε μήνες έπεσε η εξωτερική πόρτα στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Κηφισιάς, ενώ πριν από δύο μήνες έπεσε και μία εσωτερική πόρτα. Μάλιστα, αντί οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τους μεντεσέδες που έφυγαν από την εξωτερική πόρτα, τους… κόλλησαν ως προσωρινή λύση!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Αναξαγόρειου Λυκείου Θεόδωρος Οικονόμου δήλωσε ότι έγιναν συζητήσεις με αντιδημάρχους και, έπειτα από πίεση που ασκήθηκε, θα αντικατασταθούν οι πόρτες. «Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ο δήμος αδυνατεί να τα επισκευάσει γιατί, λέει, έχει οικονομικά προβλήματα» επισήμανε ο κ. Οικονόμου, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει όλα τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, αν και η σύμβασή του έχει λήξει από πέρυσι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα