«Της πρότεινα να συνευρεθούμε και, όταν αρνήθηκε, τη σκότωσα»

Σοκάρει η ομολογία του δολοφόνου της μικρής Βασιλικής: «Οταν είπε ότι θα το πει στους γονείς της, πήρα το κατσαβίδι και την κάρφωσα στην πλάτη, στα πλευρά και στον λαιμό»

Σοκάρει ο κυνισμός με τον οποίο ομολόγησε τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής ο 37χρονος, αν και αρχικά έπαιζε θέατρο πηγαίνοντας ακόμα και στο σπίτι της οικογένειας του κοριτσιού δήθεν από ενδιαφέρον για την εξαφάνισή του.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε και, όταν αρνήθηκε, τη σκότωσα» ανέφερε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου που κατάφεραν να του αποσπάσουν την ομολογία, καθώς τον πρόδωσε βίντεο που τον δείχνει με το κορίτσι λίγο πριν χαθούν τα ίχνη τους. Ο καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό 14χρονης άλλης ανιψιάς του το 2017 ήταν τυφλωμένος από το αρρωστημένο του πάθος, όταν πρότεινε στην 11χρονη Βασιλική να συνευρεθούν.

Το κοριτσάκι αρνήθηκε και αντιστάθηκε. «Θα το πω στους γονείς μου» τον απείλησε. Τότε έβγαλε ένα κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητό του και την τραυμάτισε θανάσιμα μαχαιρώνοντας τη στον λαιμό, στη σπλήνα και την καρδιά. «Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και, αφού την έριξα στο έδαφος, τη χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στον λαιμό. Τη σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο» φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς.

Μετά τη δολοφονία ο δράστης έσυρε το άψυχο σώμα της Βασιλικής 45 μέτρα, μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας και το σκέπασε με ξερά χόρτα. Στη συνέχεια γύρισε στο σπίτι του και πήγε για ύπνο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, ενώ την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά του και άρχισε να παίζει θέατρο πως αγωνιά για την τύχη της ανιψιάς του. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα της 11χρονης εντόπισε δύο τραύματα, ένα στον θώρακα και ένα στην πλάτη. Αυτό στον θώρακα ήταν το θανατηφόρο, καθώς το κατσαβίδι τη βρήκε στην καρδιά.

Επίσης, εντόπισε σημάδια στα χέρια του κοριτσιού που προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης του κοριτσιού. Ομως ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης εντόπισε ρήξη του παρθενικού υμένα, η οποία φαίνεται ότι έγινε σε προγενέστερο χρόνο. Στο σώμα της 11χρονης έχουν γίνει ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί πόση ώρα έζησε μετά τον τραυματισμό της. Στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Ο δράστης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο, Παρασκευή. Φτάνοντας στα δικαστήρια Πύργου βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των συγγενών του θύματος και κατοίκων του χωριού Μυρτιά όπου έμεναν ο δολοφόνος και το κοριτσάκι. Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας προσπάθησαν να τον λιντσάρουν την ώρα που έφτανε με το περιπολικό. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον κατεβάσουν από το αυτοκίνητο, γιατί δέχτηκαν τη μαζική επίθεση του οργισμένου πλήθους κόσμου. Στο μεταξύ, χθες είδαν το φως της δημοσιότητας τα βίντεο που «έκαψαν» τον 37χρονο δολοφόνο.

Σύμφωνα με τα βίντεο που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας ενός φούρνου, φαίνεται η Βασιλική να περπατά, ενώ απέναντι έχει σταματήσει με το όχημά του ο δράστης, έχοντας αναμμένα τα αλάρμ. Η ανήλικη τρέχει προς το αυτοκίνητό του, με το οποίο τη μετέφερε περίπου 40 χλμ. μακριά. Μέσα από αυτό το υλικό οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν στην ταυτοποίησή του και να τον συλλάβουν. Σε προγενέστερο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται η 11χρονη να περπατά στο πεζοδρόμιο, με το όχημα του 37χρονου να την ακολουθεί.

Βίντεο-ντοκουμέντο

Νωρίτερα άλλο βίντεο δείχνει το κοριτσάκι μαζί με τη μητέρα του να πλένουν το αυτοκίνητο με το οποίο λίγες ώρες αργότερα την οδήγησε στον θάνατο… Από την πλευρά του ο αδερφός του 37χρονου παιδοκτόνου δήλωσε χθες πως «εγώ πλέον δεν τον θέλω, δεν τον ξέρω».

Σοκαρισμένος από το ειδεχθές έγκλημα, ανέφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει στο μυαλό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό, τι τον έπιασε να πάει να το κάνει αυτό. Είχε κατηγορηθεί πάλι για βιασμό, αλλά μας λέγανε ότι βγήκαν καθαρές οι εξετάσεις και δεν έχει καμία δουλειά. Οτι ήταν αθώος».

Μάλιστα σημείωσε πως ο αδελφός του έκανε παρέα με την οικογένεια της μικρής. «Μέρα νύχτα ήταν μαζί, ήταν με τους γονείς της κοπέλας, με την κοπέλα, ήταν όλη μέρα νύχτα μαζί. Εγώ δεν μπορώ να αντικρίσω την οικογένεια που είναι πρώτα μου ξαδέρφια και ντρέπομαι να αντικρίσω την οικογένεια και να πάω να τους πω τι; Τα συλλυπητήριά μου; Να τους κοροϊδεύω μέσα στα μούτρα; Αυτός δεν θέλει φυλάκιση, αυτός θέλει σκότωμα, τι αδερφός μου…» κατέληξε στις δηλώσεις του.


Ο Αρειος Πάγος ζητά πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που σκότωσε την 11χρονη

Πέρα από κάθε λογική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, το οποίο είχε αφήσει ελεύθερο τον 37χρονο παιδοβιαστή και για τον λόγο αυτόν η ηγεσία του Αρείου Πάγου αποφάσισε τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών και της εισαγγελέως της έδρας. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής κυκλοφορούσε ελεύθερος, αν και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2020 σε κάθειρξη εννέα ετών για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού.

Οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι χορήγησαν ομόφωνα αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του κατηγορουμένου, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης να πλησιάζει τη 14χρονη που είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Το ανασταλτικό δόθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο σκεπτικό που να δικαιολογεί ότι ο καταδικασθείς πρωτόδικα ως παιδοβιαστής δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων εγκλημάτων, αν και δεν είχε καθαρό ποινικό μητρώο, καθώς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για σωματικές βλάβες και κλοπή.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο. Ανάλογη έρευνα θα γίνει με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και για την εισαγγελέα της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και καταδικάστηκε ομόφωνα για τον βιασμό, ο κατηγορούμενος αρνούνταν τις κατηγορίες, ενώ δεν είχε μείνει στη φυλακή ούτε μία ημέρα, καθώς δεν είχε προφυλακιστεί. Η δίκη του 37χρονου σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022.

Τότε, επειδή δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό αυτεπάγγελτα συνηγόρου υπεράσπισης, αναβάλλοντας την υπόθεση για τον περασμένο Φεβρουάριο. Ομως και τότε το δικαστήριο αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος ως παιδοβιαστής να λάβει νέα αναβολή για το 2025 και να κυκλοφορεί ελεύθερος, φτάνοντας στην απόπειρα βιασμού και τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής. Και όμως για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, κρίνοντάς τον ότι δεν ήταν επικίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων στο μέλλον.


Προκαλεί η μητέρα του δολοφόνου

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον κατηγορούμενο ως παιδοβιαστή και δολοφόνο γιο της επιχείρησε χθες η μητέρα του. «Το παιδί μου το ξέρω. Αυτά που λένε είναι όλα ψέματα. Δεν έχει βιάσει και δεν έχει σκοτώσει. Ούτε μύγα δεν έχει πειράξει στο παρελθόν» δήλωσε χθες η μητέρα του 37χρονου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αν και ο γιος της ομολόγησε στις Αρχές ότι σκότωσε την 11χρονη Βασιλική και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για τον βιασμό 14χρονης, η μητέρα του τον υπερασπίζεται. «Το παιδί μου είναι μάλαμα. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Το έμπλεξαν. Αυτός που πήρε το κοριτσάκι είχε ίδιο αμάξι με τον γιο μου» υποστήριξε.

Στην ερώτηση πώς αντέδρασε μόλις έμαθε για το έγκλημα, η μητέρα του 37χρονου απάντησε: «Τράβαγα τα μαλλιά μου, βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο». Οπως είπε, ο γιος της είναι πολύτεκνος με έξι παιδιά, ενώ η σύζυγός του, που είναι έγκυος στο έβδομο παιδί τους, έχει υποστεί σοκ.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα