Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Μόνο από ένα θαύμα θα σωθεί ο 22χρονος που κατάπιε το μπέργκερ αμάσητο» (βίντεο)

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο 22χρονος από το Κορωπί, ο οποίος συμμετείχε σε ένα επικίνδυνο challenge, επιχειρώντας να καταπιεί ένα ολόκληρο μπέργκερ.

 

«Μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει· η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Ο ίδιος εξέφρασε την απορία του για το περιστατικό, τονίζοντας: «Πώς είναι δυνατόν ένα νέο άτομο να επιχειρεί να καταπιεί ένα μπέργκερ αμάσητο;».

 

Ο κ. Γιαννάκος πρόσθεσε ακόμη: «Ακόμη κι αν οι παρευρισκόμενοι γνώριζαν πρώτες βοήθειες, θα ήταν αναγκαία η άμεση παρέμβαση γιατρού. Όταν ο εγκέφαλος στερείται οξυγόνου, προκαλούνται ανεπανόρθωτες βλάβες. Η τραχεία φράζει και το αντικείμενο δεν μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Ο εγκέφαλος υπέστη υποξία».

Advertisement 3

 

 

Από την οικογένεια του 22χρονου διαψεύδεται ότι πήρε μέρος σε challenge. Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός είχε πάει μαζί με την παρέα του να φάνε έξω και φέρεται να προσπάθησε να φάει το μπέργκερ ολόκληρο όσο πιο γρήγορα γίνεται.