Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 23χρονο για τηλεφωνικές απάτες – Κοσμήματα αξίας άνω των 37.000 ευρώ στη λεία των δραστών

Συνελήφθη 23χρονος για τηλεφωνικές απάτες στο Ηράκλειο

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου κατάφερε να διαλευκάνει τέσσερις υποθέσεις απάτης, δύο που ολοκληρώθηκαν και δύο απόπειρες, οι οποίες καταγράφηκαν στις 18 και 19 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της ομάδας τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένους, παριστάνοντας υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Επικαλούμενοι δήθεν σοβαρό κίνδυνο διαρροής, έπειθαν τα θύματα να απομακρύνουν μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα από τις κατοικίες τους και να τα αφήνουν σε εξωτερικά σημεία χωρίς επιτήρηση, ώστε να τα παραλαμβάνει συνεργός τους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες απέσπασαν 200 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας άνω των 37.000 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο της παραλαβής των τιμαλφών, μετακινούμενος με επιβατικό αυτοκίνητο στις κατοικίες των θυμάτων.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε το βράδυ της 19ης Μαΐου στα Χανιά από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, τη στιγμή που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο με κατεύθυνση τον Πειραιά. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν πριν την αναχώρηση του πλοίου και ακολούθησε έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στο όχημά του.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα κοσμήματα επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης παράνομων ενεργειών. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.

Παραμιλάει η κυβέρνηση για τη φωτογραφία Μαυραγάνη

Τους διαπρύσιους πολέμιους της διαφθοράς παριστάνουν τώρα οι «γαλάζιοι» κυβερνώντες, οι οποίοι, αφότου άφησαν επί επτάμισι ολόκληρα χρόνια τα σκάνδαλα να περνούν το ένα...