Η αλήθεια που αποκαλύπτεται!

Σήμερα η εφημερίδα μας τραβάει τη βαριά, σκοτεινή και βρόμικη κουρτίνα του αδιαφανούς και αποτυχημένου κυβερνητικού χειρισμού της πανδημίας. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει στο φως τμήμα από τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, τα οποία θα επιθυμούσαν να μη δημοσιευτούν όλοι όσοι βρίσκονται στην απέναντι πλευρά από την αλήθεια και από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Προβαίνοντας σήμερα σε αυτή τη σημαντική αποκάλυψη αποδεικνύουμε ότι οι διακηρυγμένες θέσεις μας συμβαδίζουν με τις πράξεις και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 σε αυτή τη στήλη αναφερόταν ότι όσοι επιστήμονες συμμετέχουν στη σχετική επιτροπή αλλά και η πολιτική ηγεσία «πρέπει να δώσουν στην κοινωνία, που δοκιμάζεται σκληρά και από την πανδημία και από την οικονομική κρίση που προκαλεί, εξηγήσεις για μια σειρά από ζητήματα. Η κοινή γνώμη της χώρας μας θα μπορούσε να σχηματίσει εμπεριστατωμένη άποψη για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, αν ετίθεντο στη διάθεσή της τα πρακτικά της επιτροπής για τον κορονοϊό. Αφού, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική άποψη, “τα έχουμε πάει καλά” με τον κορονοϊό, γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά;».

Η κυβέρνηση δεν απάντησε στα ερωτήματα των πολιτών και ουδέν αποκάλυψε από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι είναι απολύτως εύλογο και δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του κοινού να μάθει ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές όλων, ποιος είναι ο υπεύθυνος για την απώλεια τόσων πολλών ζωών, την οικονομική καταστροφή και τις βάναυσες απαγορεύσεις οι οποίες επιβλήθηκαν στους πολίτες.

Η σιωπή των ανευθυνοϋπεύθυνων της κυβέρνησης δεν μας αποθάρρυνε. Στις 6 Φεβρουαρίου 2021 επανήλθαμε στο θέμα επισημαίνοντας: «Η δημοσιοποίηση των πρακτικών θα βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να σχηματίσει άποψη για το ποιος ευθύνεται για το χάος που έχει δημιουργηθεί με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και για το βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στην οικονομία, που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι πολίτες».

Οι προκλήσεις και προσκλήσεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν απαντήθηκαν από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, αλλά οι προσπάθειές μας δεν έπεσαν στο κενό. Σήμερα, με τη δημοσιοποίηση των αποσπασμάτων από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποδεικνύεται -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση σε πολλές περιπτώσεις έδινε εντολές στους επιστήμονες και τους επέβαλλε… γραμμή την οποία έπρεπε να ακολουθήσουν.

Γι’ αυτό αλλά και για όλα όσα έχουν σχέση με την τραγωδία που ζούμε τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις – κι αυτές τις εξηγήσεις πρέπει να τις δώσει πρώτα στη Βουλή. Να δημοσιοποιήσει επιτέλους τα πρακτικά και να εξηγήσει διεξοδικά τις αποφάσεις της σε συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα