Η κοινωνία στο πλευρό της Αστυνομίας

Οι Έλληνες ένιωσαν συγκίνηση, θαυμασμό και ψυχολογική ταύτιση με τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. που προσπάθησαν να σταματήσουν την ομάδα των διαρρηκτών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Τους καταδίωξαν με κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους. Οι δράστες, προσπαθώντας να διαφύγουν, εμβόλισαν με το αυτοκίνητό τους πέντε δίκυκλα της ομάδας ΔΙΑΣ, τραυματίζοντας συνολικά επτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν κατά του οχήματος, το οποίο έπεσε πάνω στις μηχανές τους, κατηγορούνται ότι διέπραξαν ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία. Μαζί με τις επίσημες κατηγορίες δέχονται και διαδικτυακό – επικοινωνιακό λιθοβολισμό από ομαδούλες που κάνουν, όπως όλα τα αλαλάζοντα κύμβαλα, μεγάλο σαματά. Η φασαρία τους γίνεται αντιληπτή στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχουν ουσιαστική απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Είναι περιθωριακοί που επηρεάζουν την κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι θορυβούντες, που κατά κύριο λόγο ανήκουν στην εξτρεμιστική Αριστερά και στον χώρο της αναρχίας, λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο λόγος είναι η έλλειψη ιδεολογικού προσανατολισμού που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης, για λόγους που εκείνος μόνο γνωρίζει, αρέσκεται να επαναλαμβάνει κατά καιρούς το τσιτάτο ότι αναγνωρίζει και σέβεται «τους αγώνες και τις θυσίες της Αριστεράς».

Συνέπεια των παραπάνω είναι να παραδοθεί το κράτος στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος: σε απάτριδες νεοφιλελεύθερους ευρωλιγούρηδες και σε πρώην (αλλά και νυν) αριστερούς, που βρήκαν επαγγελματικό καταφύγιο στην αποϊδεολογικοποιημένη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι τη θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την οποία κατείχε ο κεντροαριστερός πασόκος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πρωθυπουργός την έδωσε στον -διαπρέψαντα ως κνίτη- Τάκη Θεοδωρικάκο. Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών τα βλέπουμε σε καθημερινή βάση. Οι παραβατικοί σκοτώνουν και κλέβουν ανενόχλητοι, και οι αστυνομικοί, όταν πράττουν το καθήκον τους, διώκονται και συκοφαντούνται.

Οι Έλληνες, όμως, δεν χρωστούν ούτε σεντ στους ιδεοληπτικούς και τους φωνασκούντες περιθωριακούς. Στέκονται στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας και απαιτούν από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα