Φιάσκο Μητσοτάκη διεθνών διαστάσεων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέπραξε χθες μια αθλιότητα εναντίον του ελληνικού λαού. Ολοκλήρωσε την ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο δίνοντας «πάσα» για να μιλήσει ένα πρόσωπο, το οποίο συστήθηκε ως «Μιχαήλ» και ο οποίος κόμπασε ότι ανήκει στο Τάγμα του Αζόφ, τους γνωστούς νεοναζί κατσαπλιάδες, οι οποίοι στο παθητικό τους έχουν εγγράψει χιλιάδες δολοφονίες Ελλήνων ομογενών, ρωσόφωνων πολιτών, αντιφρονούντων και άλλων που απλώς έτυχε να βρεθούν στον δρόμο τους.

Με λίγα λόγια, με απόφαση Μητσοτάκη, το ελληνικό Κοινοβούλιο υπέστη έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό, αφού, ενώ οι βουλευτές είχαν προσέλθει για να ακούσουν την ομιλία-έκκληση για βοήθεια που θα απηύθυνε ο πρόεδρος χώρας η οποία δέχεται επίθεση, κατέληξαν να παρακολουθούν έναν αχαρακτήριστο κατσαπλιά, που ντροπιάζει το ελληνικό έθνος, αφού, μόλις ολοκλήρωσε τη… διαφήμιση του Τάγματος Αζόφ, μίλησε και για την ελληνική καταγωγή του.

Πέρα από το εξωφρενικό και κάπως γελοίο του πράγματος υπάρχει και η εξαιρετικά σοβαρή διάστασή του. Η συμμετοχή του «μαχητή» του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή (έστω μέσω τηλεδιάσκεψης) δείχνει ότι ο νεοναζισμός όχι μόνο αποτελεί οργανικό στοιχείο του ουκρανικού κράτους, αλλά ελέγχει δομές εξουσίας. Αν ο νεοναζισμός ανήκε στο ουκρανικό περιθώριο, ο κ. Ζελένσκι, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν θα έδινε τον λόγο στο νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Για την αθλιότητα του Ζελένσκι ευθύνεται φυσικά ο ίδιος που έδειξε περιφρόνηση στις δημοκρατικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, αλλά ο κύριος υπεύθυνος είναι ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδίασε, πρότεινε και υλοποίησε αυτό το διεθνών διαστάσεων φιάσκο.

Είτε είχε σκοπιμότητα και γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί είτε δεν γνώριζε και βρέθηκε προ απροόπτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τη χώρα – όπως επικίνδυνοι είναι οι βουλευτές που παρακολούθησαν αυτή την αθλιότητα δίχως να αντιδράσουν.

Φυσικά, στον κανόνα υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Γι’ αυτό πρέπει να ειπωθεί ένα ειλικρινές μπράβο στους λίγους αξιοπρεπείς βουλευτές που μόλις διαπίστωσαν την αθλιότητα που λάμβανε χώρα σηκώθηκαν κι έφυγαν από την κακόγουστη φιέστα Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα