Έβαλαν στη ΝΔ σημαία ευκαιρίας

Η υπόθεση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος αγόρασε «κόκκινα» δάνεια 63.000.000 για μόλις 4.300.000 ευρώ με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς και να κερδοσκοπήσει, συνοψίζει την κατάντια της Νέας Δημοκρατίας επί αρχηγίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποπέμφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μόνο όταν ήταν πλέον πολύ αργά, όταν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως ήταν τόσο ισχυρά ώστε να μην υπάρχει άλλη επιλογή για την ηγεσία του κόμματος.

Εξίσου χαρακτηριστική της προϊούσας παρακμής της Ν.Δ. είναι και η αμέσως προηγούμενη υπόθεση βουλευτή που απασχόλησε τα ΜΜΕ: εκείνη του Κωνσταντίνου Μαραβέγια, στον οποίον είχε προεγκριθεί -βάσει του αναπτυξιακού νόμου- επιχορήγηση ύψους 4.200.000 ευρώ, αν και η υπό σύσταση μονοπρόσωπη ΙΚΕ της συζύγου του (που είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση επιχορήγησης) διέθετε κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ! Στην περίπτωση Μαραβέγια δεν υπήρξαν πειθαρχικές κυρώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε ότι αυτό το γεγονός θα περνούσε απαρατήρητο κι ότι θα… ξεχνιόταν εύκολα.

Κι αντί να ξεχαστεί, προέκυψε το σκάνδαλο Πάτση και το θυμήθηκαν όλοι. Το ένα γεγονός διαδέχεται το άλλο και η εικόνα του ξέφρενου… πάρτι και του φαγοποτιού -με τον λαό να πληρώνει τον λογαριασμό- γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστική.

Το κόμμα που εξέφραζε αυθεντικά και μαζικά την παράταξη της Δεξιάς και την Κεντροδεξιά κατάντησε να ελέγχεται από μια ομάδα καιροσκόπων, που περιμένουν σαν τα πτωματοβόρα όρνεα για την επόμενη ευκαιρία για να κονομήσουν.

Οι προθέσεις και οι πράξεις των προβεβλημένων στελεχών και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν και την ηγεσία. Κάθε δομή και κάθε ανθρώπινο δημιούργημα είναι αποτέλεσμα των σκέψεων, των ενεργειών και των προθέσεων των δημιουργών, εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Η ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αδειάζει τη Ν.Δ. από ιδέες και τη γεμίζει με σημαίες ευκαιρίας, που τις αρπάζει κάθε περαστικός και προσπαθεί να πλουτίσει με αυτές.

Ολα τα παραπάνω προκαλούν θλίψη σε όσους σέβονται και τιμούν την ιστορία αυτού του κόμματος, μέχρι τουλάχιστον να πέσει στα χέρια του Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα