ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 14/10/2021

➤ Σήμερα υπογράφεται από τον Νίκο Δένδια η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Σε ελεύθερη απόδοση, αυτή η συμφωνία είναι μίσθωση του ελληνικού χώρου από τους Αμερικανούς χωρίς μίσθωμα. Κάτι λιανά θα δώσουν, έτσι για το ξεκάρφωμα και για να μην γκρινιάζει η αντιπολίτευση (που δεν υπάρχει).

➤ Το τζαμπατζιλίκι των Αμερικανών έχει διακοσμηθεί με πολλά λόγια, φανφάρες και (όχι ρητές, αλλά αόριστες) «διαβεβαιώσεις» για την εθνική μας ασφάλεια, ώστε να θεωρήσει το πόπολο ότι πρόκειται περί επιτυχίας!

➤ Αυτή η συμφωνία προβλέπει την επέκταση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας, μια μόνιμη βάση στο Στεφανοβίκειο, εκ νέου βάση στο Λιτόχωρο και μια νέα βάση στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα χερσαία σύνορα του Εβρου με την Τουρκία.

➤ Επιπλέον, υπάρχει η πληροφορία ότι από τη δική μας πλευρά θα διατυπώνεται πρόβλεψη για αποδοχή δημιουργίας νέων αμερικανικών βάσεων σε ελληνικά νησιά στο μέλλον!

➤ Αν δείτε αμερικανική βάση στη γειτονιά σας, μην παραξενευτείτε. Κι αυτή θα προβλέπεται, και προσέξτε αν έχετε κάνα χωράφι στο χωριό μην το δείτε ελικοδρόμιο ή στίβο μάχης για Γιάνκηδες, που «εκπολιτίζουν» εδώ και χρόνια χώρες όπως η Σερβία, βομβαρδίζοντάς τες.

➤ Ολα τούτα τα χωράφια και τα οικόπεδα και τα δικαιώματα που παραχωρούμε στις ΗΠΑ εξαγοράζονται με την ανακούφιση που νιώθει η ελληνόφωνη πολιτική ελίτ ότι οι Αμερικανοί θα μας «προστατεύσουν» σε πιθανή τουρκική επίθεση.

➤ Είναι βέβαιο ότι κάτι θα προστατεύσουν οι ΗΠΑ σε τέτοια περίπτωση: τα συμφέροντά τους. Η στάση τους, αν μας την πέσουν οι Τούρκοι, θα είναι καρμπόν με εκείνη που κράτησαν όταν ο «Αττίλας» πατούσε την Κύπρο. Το πολύ να τους κάνουν εμπάργκο στην πώληση όπλων για κάναν χρόνο, και από ‘δω παν κι οι άλλοι.

➤ Οι Αμερικανοί δεν κάνουν «τους καλούς» στην Ελλάδα. «Μαρκάρουν» λίγο τον Ερντογάν μέχρι να πέσει και, μόλις αλλάξει το καθεστώς εκεί, θα φιλέψουν τη νέα -εντελώς φιλοαμερικανική- κατάσταση που θα προκύψει στην Τουρκία με δικαιώματα επί των δικών μας κεκτημένων.

➤ Τα χούγια των χωρών δεν αλλάζουν. Ούτε το δικό μας, που ψηφίζουμε ηγεσίες οι οποίες γυρεύουν «προστάτη», ούτε των Αμερικανών -και γενικά των υπερδυνάμεων-, που ψάχνουν για κορόιδα τα οποία θα χρησιμοποιήσουν και με την πρώτη ευκαιρία θα τα «αδειάσουν».

➤ Καλές οι αυταπάτες, αλλά εξαργυρώνονται με μεγάλης κλίμακας καταστροφές…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα