Νέα αγωγή Ντόναλντ Τραμπ για την ψηφοφορία στο Μίσιγκαν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά να μην επικυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του πολιτικού αντιπάλου του

Δεν το βάζει κάτω ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς επιμένει να δώσει νομικά μάχη μέχρι τέλους για το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η εκστρατεία επανεκλογής του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή στο Μίσιγκαν ζητώντας ουσιαστικά τη μη επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν στην εν λόγω πολιτεία, μέχρι να επιβεβαιωθεί απολύτως ότι η ψηφοφορία διεξήχθη με τρόπο σύννομο.

Η εξέλιξη αυτή, που είναι βέβαια και η πιο πρόσφατη, έρχεται να προστεθεί στον καταιγισμό δικαστικών προσφυγών που ήδη έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα σε κρίσιμες πολιτείες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν ο Τραμπ και το επιτελείο του να αποδείξουν ότι υπήρξε ευρεία εκλογική νοθεία.

Από την άλλη μεριά, εντούτοις, ειδικοί στις νομικές υποθέσεις έχουν δηλώσει ότι οι δικαστικές προσφυγές του Τραμπ έχουν μικρή πιθανότητα να επιτύχουν την αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ πολιτειακοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπήρξαν σημαντικές παρατυπίες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι υποστηρικτές του Τραμπ αντιμετώπισαν ένα πιθανό εμπόδιο στην προώθηση των διεκδικήσεών τους για την Πενσιλβανία. Τι συνέβη; Ενας μάρτυρας που είχε καταγγείλει τη διάπραξη εκλογικής νοθείας απέσυρε τελικά την καταγγελία του, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα αυτή. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ταχυδρομικός υπάλληλος στην Πενσιλβανία ομολόγησε ότι η εκρηκτική καταγγελία του για παρατυπίες με τις επιστολικές ψήφους στις εκλογές στις ΗΠΑ (την αναπαρήγαγαν οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά και στελέχη της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα, βλέποντας σε αυτή μια «απόδειξη» πως διαπράχθηκε νοθεία) ήταν ψευδής.

Ψευδής καταγγελία

Ο Ρίτσαρντ Χόπκινς, εργαζόμενος στα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS), κατήγγειλε ότι ο προϊστάμενός του έδωσε οδηγία στο προσωπικό να βάζει ταχυδρομικές σφραγίδες με προηγούμενες ημερομηνίες σε επιστολικές ψήφους που έφταναν μετά την 3η Νοεμβρίου, ώστε να καταμετρηθούν. Εάν ίσχυε, αυτό θα ήταν παράνομο, διευκρίνισε η εφημερίδα «New York Daily News». Ο Χόπκινς υπέγραψε ένορκη κατάθεση στην οποία διαβεβαίωνε ότι θα τεκμηρίωνε την καταγγελία του. Όμως τελικά παραδέχτηκε σε ερευνητές από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή των αμερικανικών ταχυδρομείων τη Δευτέρα πως όσα ισχυρίστηκε ήταν ψευδή, ανέφερε η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το κράτος στις ΗΠΑ, πάντως, έχει συνέχεια. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κάνει περιοδεία σε επτά χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στον Καύκασο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο Αμερικανός υπουργός πρόκειται να επισκεφτεί τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα