Η επιστροφή του Τραμπ μέσω του Αφγανιστάν: Η «μεγαλύτερη ταπείνωση» στην Ιστορία των ΗΠΑ

Σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου Μπάιντεν

Νέα σφοδρή φραστική επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον για τη «μεγαλύτερη ταπείνωση» στην Ιστορία των ΗΠΑ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν αποκλείεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία το 2024, κατηγορεί τον Μπάιντεν για την πτώση της κυβέρνησης στην Καμπούλ και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, παρότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων ήταν συμφωνία της δικής του κυβέρνησης.

Aνικανότητα

«Ο τσαπατσούλικος τρόπος που χειρίστηκε ο Μπάιντεν την έξοδο από το Αφγανιστάν είναι η πιο απίστευτη επίδειξη χονδροειδούς ανικανότητας από ηγέτη αυτής της χώρας» είπε ο Τραμπ ενώπιον οπαδών του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Κόλμαν, στην πολιτεία Αλαμπάμα. Στη συγκέντρωση ο τέως πρόεδρος κατηγόρησε τον διάδοχό του πως δεν εφάρμοσε το σχέδιο της κυβέρνησής του, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι αμερικανικό προσωπικό και αμερικανικός εξοπλισμός έμειναν πίσω καθώς αποσύρονταν τα στρατεύματα. «Αυτό δεν ήταν απόσυρση» δυνάμεων, «αυτό ήταν παράδοση άνευ όρων» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι Ταλιμπάν, με τους οποίους διαπραγματεύτηκε η κυβέρνησή του, τον σέβονταν. Άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι η κατάληψη-αστραπή του Αφγανιστάν από τους ισλαμιστές αντάρτες δεν θα είχε γίνει αν βρισκόταν αυτός στην εξουσία. «Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με τιμή» υποστήριξε ο κ. Τραμπ. «Έπρεπε να είχαμε φύγει με τιμή. Και αντί γι’ αυτό, φύγαμε με το διαμετρικά αντίθετο της τιμής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα