Οι Γερμανοί έχουν 222 δισ. ευρώ σε… offshore

Πρόκληση για τους φτωχοποιημένους λαούς της -νότιας κυρίως- Ευρώπης αποτελεί η είδηση πως οι Γερμανοί έχουν καταθέσει τουλάχιστον… 222 δισ. ευρώ (!) σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ε.Ε., με πολλά εκ των χρημάτων αυτών να «αναπαύονται» σε λογαριασμούς φορολογικών παραδείσων! Οπως αποκάλυψε μάλιστα χθες η «Sueddeutsche Zeitung», ιδίως οι ζάπλουτοι Γερμανοί χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτό το μοντέλο φοροδιαφυγής.

Το ρεπορτάζ, που προκάλεσε σοκ, βασίστηκε σε στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών, τα οποία δόθηκαν στον δημόσιο διάλογο έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag). Σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, λοιπόν, το 2019 ήταν κατατεθειμένα τουλάχιστον 222 δισ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ε.Ε., «πολλά από αυτά σε φορολογικούς παραδείσους», όπως γράφει η «Sueddeutsche Zeitung»: σχεδόν 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς στο νησί Γκέρνσεϊ της Μάγχης, κοντά στη Νορμανδία, το οποίο ανήκει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, το ίδιο ποσό είναι κατατεθειμένο στο Λιχτενστάιν και περίπου 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα Νησιά Κέιμαν της Καραϊβικής.

Βάσει των στοιχείων μάλιστα του υπουργείου, ιδίως οι πολύ υψηλών εισοδημάτων πολίτες έχουν καταθέσεις σε γνωστούς φορολογικούς παραδείσους. Κατά μέσον όρο είναι κατατεθειμένα σχεδόν 2.700.000 ευρώ ανά λογαριασμό στο νησί Γκέρνσεϊ και περίπου 1.500.000 ευρώ ανά λογαριασμό στα Νησιά Κέιμαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα