Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον ηγέτη του ISIS

Την εξόντωση του Αλ Κουράσι στη Συρία, κατά τη διάρκεια επιδρομής ειδικών δυνάμεων, ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Συντριπτικό χτύπημα κατά του Ισλαμικού Κράτους -που συνεχίζει να σκορπά τον τρόμο στη Μέση Ανατολή- πέτυχαν οι ΗΠΑ, καθώς, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επιδρομής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των ενόπλων δυνάμεών μας εξουδετερώσαμε τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι» ανέφερε σε δήλωσή του ο ισχυρός άνδρας του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας πως «όλοι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέστρεψαν με ασφάλεια».

Η αμερικανική αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, με στόχο στελέχη τζιχαντιστών, με τους αυτόπτες μάρτυρες στο πεδίο των μαχών να αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα.

Σύμφωνα με τη συριακή οργάνωση πολιτικής άμυνας «Λευκά Κράνη», τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά την επιδρομή -ανάμεσά τους έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες-, αν και το Πεντάγωνο από την πλευρά του τόνιζε πως δεν υπήρξαν θύματα. «Η αποστολή ήταν επιτυχής» και «δεν υπήρξαν απώλειες» στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας Τζον Κίρμπι στη σύντομη ανακοίνωση Τύπου που διένειμε στους δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας αποτελεί θύλακα τζιχαντιστών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία του Ερντογάν. Αποτελεί ταυτοχρόνως όμως πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, η οποία στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού και παρέχει κατά καιρούς έμμεση υποστήριξη στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών και των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται ως παρατηρητές στην περιοχή.

Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ πάντως στην περιοχή είναι σπάνιες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αμερικανικός στρατός στόχευσε ανώτερο ηγέτη της Αλ Κάιντα κοντά στην Ιντλίμπ, ενώ έναν μήνα αργότερα ο στρατός πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον του Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ματάρ, ανώτερου ηγέτη της Αλ Κάιντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα