Δύο νεκροί και σοβαρές ζημιές από έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία πυροδοτεί η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ζευγαριού και τον τραυματισμό του παιδιού του.

Η γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014 και χρησιμεύει ως βάση οπισθοφυλακής του ρωσικού στρατού που πολεμά στην Ουκρανία, δέχτηκε επίθεση τη νύχτα της Κυριακής, που προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στον οδικό άξονα και την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων. Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή «ναυτικών drones», δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU).

«Κάθε παράνομη υποδομή που χρησιμοποιείται για την προμήθεια ρωσικών εργαλείων μαζικών φόνων είναι αναγκαστικά εφήμερη… όποια και αν είναι τα αίτια της καταστροφής» σχολίασε στο twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Η Ζαχάροβα

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε την Ουκρανία, κάνοντας μάλιστα λόγο για ανάμειξη της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας διεξήχθη από το καθεστώς του Κιέβου. Το καθεστώς αυτό είναι τρομοκρατικό και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος» σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Ουκρανούς αξιωματούχους και τον στρατό με την άμεση συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πολιτικών. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ηγούνται μιας τρομοκρατικής κρατικής δομής».

Στο ίδιο μήκος ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία πρέπει να καταστρέψει την ανώτατη ηγεσία «τρομοκρατικών σχηματισμών», όπως τη χαρακτήρισε, μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Επέμεινε μάλιστα ότι η βοήθεια της Δύσης δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Μόσχα όταν εξαπέλυσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». «Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο […] Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά» ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Η γέφυρα του Κερτς είναι στρατηγικής σημασίας επειδή συνδέει την περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας με τη Χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014. Η Ρωσία κατασκεύασε τη γέφυρα των 19 χλμ., τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με κόστος περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα