Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η ειδική μονάδα «Άλφα» της υπηρεσίας ασφαλείας SBU πραγματοποίησε στοχευμένο πλήγμα κατά ρωσικού πυραυλοφόρου βομβαρδιστικού τύπου Tu-95MS, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αεροπορική βάση Ένγκελς.
Σε σχετική του ανάρτηση στην πλατφόρμα X, ο Ουκρανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ενεργά για τις επιθέσεις εναντίον της χώρας του.
Παράλληλα, ο Ζελένσκι γνωστοποίησε ότι εντός των τελευταίων 24ώρων οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης διυλιστήριο στο Γιαροσλάβλ, μια περιοχή περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τη γραμμή της αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως ανάλογη απάντηση στη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Μέχρι στιγμής, η ρωσική πλευρά δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς.

