ΟΑΕΔ: 5.200 νέες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών

Με επιδότηση 60% και σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης

Από σήμερα ενεργοποιούνται 5.200 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις σε εννέα κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης.

Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization – RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας» αναβαθμίστηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, με στόχο να γίνει πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό έγιναν οι εξής αλλαγές:

1. Διευρύνθηκαν από τέσσερις σε εννιά οι κλάδοι έξυπνης εξειδίκευσης: Προστέθηκαν επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα σε: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες και 5) Επιστημονική Ερευνα και Ανάπτυξη, πέραν όσων δραστηριοποιούνται σε 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics).

2. Αυξήθηκε το ποσό της επιχορήγησης, διάρκειας 15 μηνών, από το 50% στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού -και μη- κόστους και το ανώτατο όριο από τα 600 στα 700 ευρώ τον μήνα για τους κατόχους πτυχίου και από τα 700 στα 750 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού. Παραμένει στα 800 ευρώ τον μήνα το ανώτατο όριο για τους κατόχους διδακτορικού.

3. Αφαιρέθηκε η τρίμηνη δέσμευση διατήρησης της θέσης εργασίας μετά τους 15 μήνες απασχόλησης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και όσες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της δραστηριό-τητάς τους, επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικοτήτων Πληροφορικής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα