Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, με διπλή δόση στα τέλη Αυγούστου

Παράταση έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 (αντί της 31ης Ιουλίου 2020) έδωσε η κυβέρνηση στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο, δεν επιμηκύνεται χρονικά και ο αριθμός των δόσεων, που παραμένουν στις οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι κάνουν χρήση της παράτασης θα κληθούν στα τέλη Αυγούστου να καταβάλουν δύο δόσεις μαζί.

Συγκεκριμένα, όσοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους μετά τις 29 Ιουλίου θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση ως το τέλος του επόμενου μήνα, ούτως ώστε να απομένουν άλλες έξι από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2021. Φυσικά, αν υποβάλουν τις δηλώσεις στις αρχές του Αυγούστου, τότε θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης, δηλαδή πριν από τις 28 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι έως το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020 είχαν υποβληθεί μόλις 4.800.000 δηλώσεις Ε1 (από το σύνολο των περίπου 6.500.000 οι οποίες θα πρέπει να γίνουν για τα εισοδήματα του 2019).

Από τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται καθημερινά, περίπου το 30% των εκκαθαριστικών που εκδίδονται είναι χρεωστικό. Όσοι έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά καλούνται να πληρώσουν, κατά μέσο όρο, πάνω από 800 ευρώ πρόσθετο φόρο καθένας. Αυτό σημαίνει ότι για μεγάλο ποσοστό φορολογουμένων καθεμία από τις οκτώ μηνιαίες δόσεις θα κυμανθεί περίπου στα 100 ευρώ.

Επίσης, χθες από το υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι άρχισε να πιστώνεται ποσό συνολικού ύψους 102.200.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.302 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ έως σήμερα ανέρχεται σε 80.929, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 690.400.000 ευρώ. «Οι πληρωμές του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων χορήγησης της ενίσχυσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα