ΕΣΑ: Άμεσα μέτρα στήριξης ή λουκέτα…

Χιλιάδες λουκέτα αναμένονται στην αγορά, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη, χωρίς άμεσες παρεμβάσεις ένα μεγάλο μέρος καθόλα υγειών υπό φυσιολογικές συνθήκες επιχειρήσεων θα βρεθεί άδικα να βάζει λουκέτο, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτο κενό στον παραγωγικό ιστό της χώρας, με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και απώλεια σημαντικού ποσοστού του ΑΕΠ.

Σε επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη ο κ. Καφούνης ζήτησε από την κυβέρνηση άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων, που θα είναι συνδεδεμένα πλέον με την πτώση του τζίρου, και όχι με τους ΚΑΔ, ώστε να ενισχύονται όλοι όσοι πραγματικά πλήττονται.

Μεταξύ άλλων, μια νέα γενναία ρύθμιση, που να περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων σε διάστημα που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία.

Σε άλλη περίπτωση οι ρυθμίσεις που χάθηκαν λόγω της κρίσης, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμών και απώλεια κάθε μορφής ενημεροτήτων και οικονομικής φερεγγυότητας.

Χαρακτήρισε επίσης αναγκαία την ενίσχυση με περισσότερα κονδύλια της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων έως τέλος του έτους για όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί αποδεδειγμένα μεγάλη πτώση τζίρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα