Ακόμα περιμένουν την παροχή υπολογιστή οι τηλεργαζόμενοι!

Από τις 13 Ιουλίου είχε δεσμευτεί ο υπουργός Εργασίας ότι θα νομοθετήσει τις απαραίτητες αλλαγές, αλλά το τοπίο παραμένει αρρύθμιστο

Σε… βραχνά τείνει να εξελιχθεί για χιλιάδες οικογένειες η τηλεργασία, οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πρώτου lockdown και ενώ ήδη όλη η χώρα έχει τεθεί υπό περιορισμό για δεύτερη φορά. Αιτία είναι η αβελτηρία της κυβέρνησης -ειδικά του υπουργείου Εργασίας- να θέσei κανόνες σε ένα τοπίο κατά κοινή ομολογία αρρύθμιστο, καθώς έως την εμφάνιση της πανδημίας ήταν μία πρακτική ελάχιστα διαδεδομένη στην Ελλάδα.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για μία μέση οικογένεια αυτές τις μέρες είναι ο… συνωστισμός γύρω από τον οικιακό υπολογιστή. Την ώρα που το υπουργείο Εργασίας έχει θεσπίσει κανόνες για την υποχρεωτική τηλεργασία του 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και, αντίστοιχα, το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί (με μικρή επιτυχία μέχρι σήμερα) να επιβάλλει την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων υπό την απειλή απουσιών, στην κυβέρνηση θεωρούν δεδομένο ότι κάθε σπίτι έχει ή θα έπρεπε να έχει δύο, τρεις ή τέσσερις υπολογιστές!

Πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος; Υποχρεώνοντας τις επιχειρήσεις να παρέχουν τον απαραίτητο για την τηλεργασία εξοπλισμό στους εργαζομένους αλλά και τα κόστη συντήρησης.

Ο Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2020, με επίσημη ανακοίνωση, ότι θα νομοθετήσει τις απαραίτητες αλλαγές, φτάσαμε 11 Νοεμβρίου και ακόμα οι εργαζόμενοι περιμένουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα