Μπάχαλο στην «Εργάνη»! Χιλιάδες χωρίς αποζημίωση

Στους λογιστές επέρριψε ευθύνες (πάλι) ο Γ. Βρούτσης, οργισμένη αντίδραση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών

Χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς εισόδημα, καθώς το υπουργείο Εργασίας αδυνατεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, με τον Γιάννη Βρούτση να μεταθέτει τις ευθύνες και να εισπράττει την οργή του κόσμου. Παρότι ανακοινώθηκε πως τα 800 ευρώ για τους εργαζομένους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης σε κλειστές επιχειρήσεις πληρώθηκαν στις 30 Νοεμβρίου, μία ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με εύγλωττο τίτλο «Πρόβλημα με Εργάνη» ξεγύμνωσε τις επικοινωνιακές πομφόλυγες της κυβέρνησης. Μέσα σε διάστημα μιάμισης μέρας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες μέλη, τα οποία κατήγγειλαν ότι ουδέποτε έλαβαν τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, παρόλο που είχαν υποβάλει τις απαραίτητες δηλώσεις.

Η αντίδραση του Γιάννη Βρούτση ήταν να εμφανιστεί χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και να επιρρίψει τις ευθύνες στους λογιστές, λέγοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου έγιναν λάθη ή περιπτώσεις όπου οι ίδιες οι επιχειρήσεις, ενώ είναι κλειστές, δήλωσαν στην «Εργάνη» ότι είναι πληττόμενες, σημειώνοντας ότι έγιναν 14.736 διορθώσεις λογιστών.

Όπως τόνισε, για τις περιπτώσεις αυτές θα γίνει εμβόλιμη πληρωμή στις 15-16 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η παρέμβασή του, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, προκάλεσε την οργή τόσο των εργαζομένων όσο και των λογιστών. Ενδεικτικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) διέψευσε τον υπουργό Εργασίας, επισημαίνοντας:

«Όλους αυτούς τους μήνες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χιλιάδες υπουργικές αποφάσεις οι οποίες ήταν ελλιπείς, ασαφείς και με ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες, πλατφόρμες οι οποίες δεν λειτουργούσαν σωστά, δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες, ενώ οι ίδιες υπολειτουργούσαν, περίμεναν από τους λογιστές να υπερλειτουργήσουν στέλνοντας όλους τους πολίτες στον λογιστή τους για το οποιοδήποτε θέμα».

Με αυτά τα δεδομένα, είναι διάχυτη η ανησυχία ότι το υπουργείο Εργασίας δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη δέσμευση για αποπληρωμή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους στις πληττόμενες επιχειρήσεις για τον μήνα Νοέμβριο στα τέλη της εβδομάδας, δηλαδή με καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ημερών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα