Ποιοι πάνε (επιτέλους) ταμείο για τα «κουρεμένα» ενοίκια

Η ΑΑΔΕ υπόσχεται «διπλή» αποζημίωση έως τις 20 Απριλίου για τα ανείσπρακτα μισθώματα Φεβρουαρίου και Μαρτίου

Την καταβολή των αποζημιώσεων για τα μειωμένα μισθώματα που εισέπραξαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2021 σχεδιάζει η ΑΑΔΕ για την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, η ανεξάρτητη Αρχή «τρέχει» τις διαδικασίες για την καταβολή έως τις 20 Απριλίου της «διπλής» αποζημίωσης στους φορολογουμένους οι οποίοι το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκια είτε εισπράττουν μειωμένα μισθώματα κατά 40%.

Ειδικά για τον μήνα Μάρτιο και για μισθώσεις που έχουν συναφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν προκαταβολή των αποζημιώσεων, η οποία θα διενεργηθεί με βάση τη «δήλωση Covid» Φεβρουαρίου, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Οι μισθώσεις να φαίνεται ότι είναι ενεργές στο σύστημα δήλωσης πληροφοριακών συστημάτων στοιχείων μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
  • Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Η σύμβαση του ενοικιαστή-εργαζομένου να είναι σε αναστολή τον Μάρτιο.
  • Η επιχείρηση-ενοικιαστής να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
  • Να έχει υποβληθεί δήλωση Covid για τις μισθώσεις αυτές τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, η εξόφληση όσων όσοι δεν εισέπραξαν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιανουαρίου θα γίνει πριν από το Πάσχα. Πρόκειται για περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι:

  • έχουν νοικιάσει ακίνητα για επαγγελματική στέγη σε επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές τον Ιανουάριο του 2021, όμως δεν έχουν λάβει την αποζημίωση που δικαιούνται λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση των αρχικών εμπρόθεσμων δηλώσεων και
  • έχουν εκμισθώσει ακίνητα για επαγγελματική στέγη σε πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες δεν κατέβαλλαν το 40% του ενοικίου.
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα