Έδιναν μέρισμα μονάχα στους εαυτούς τους!

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Μπλε Κέδρος αποφάσισαν να μοιραστούν τα κέρδη, αποκλείοντας τους υπολοίπους

Ένα απίστευτο περιστατικό στα ελληνικά χρηματιστηριακά δεδομένα αποκαλύφθηκε εσχάτως, καθώς η εταιρία Μπλε Κέδρος, η οποία εισήχθη πριν από λίγο καιρό στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, επιχείρησε να διανείμει μέρισμα… κατά βούληση. Συγκεκριμένα, οι δύο βασικοί μέτοχοι πήγαν να δώσουν μέρισμα στους εαυτούς τους, αλλά δεν ακολουθούνταν η ίδια διαδικασία και για τους νέους μετόχους!

Η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται στις επενδύσεις ακινήτων και είχε προγραμματίσει να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στις 27 Ιουλίου, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας. Τελικά, ορίστηκε επαναληπτική συνεδρίαση, η οποία ναι μεν συγκέντρωσε απαρτία 84,74%, ωστόσο οι μέτοχοι αποφάσισαν… να ματαιωθεί!

«Η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε ομοφώνως να μην εισέλθει στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη λήψη αποφάσεων, και να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό συμβούλιο να συγκαλέσει εκ νέου την τακτική γενική συνέλευση με δημοσίευση νέας πρόσκλησης» ανέφερε, μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση.

Φαίνεται πως μήλον της Έριδος αποτέλεσε η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για το 2021 και το πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί η διανομή μερίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα είναι σε γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της μη διανομής μερίσματος στους νέους μετόχους, παρά μόνο στους παλιούς.

Η Επιτροπή, μάλιστα, έχει διατυπώσει επιφυλάξεις σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της πρόβλεψης που αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο για τη μη διανομή κερδών στους μετόχους για τη χρήση του 2021, ενώ η εταιρία έχει εντάξει στο ενημερωτικό δελτίο το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι νέες μετοχές που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της δημόσιας προσφοράς δεν θα μετέχουν στα κέρδη της χρήσης του 2021.

Να σημειωθεί ότι στις 30 Ιουνίου το χαρτοφυλάκιο της Μπλε Κέδρος ανερχόταν σε αξία στα 110.000.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι φθάνει στα 116.000.000 – 117.000.000, ευρώ μετά την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή των Αραχωβίτικων της Πάτρας, καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων της Θερμαντικής στη Μεταμόρφωση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα