Το Eurogroup αναγνώρισε την επιτυχία της Ελλάδας

Η απόφαση αποδέσμευσης της τελικής δόσης για την ελάφρυνση του χρέους είναι «μία σημαντική στιγμή που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός

Πανηγυρική αναγνώριση της επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του Eurogroup να αποδεσμεύσει την τελική δόση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι αυτή είναι μια «πιο αισιόδοξη μέρα» και «μία σημαντική στιγμή, που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου».

Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup άναψε το πράσινο φως για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνολικού ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες 644.000.000 ευρώ, ενώ τόκοι συνολικού ύψους περίπου 5,2 δισ. ευρώ, που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν την περίοδο μέχρι το 2049, θα διαγραφούν.

«Σήμερα είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη, καθώς το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός και, αναλύοντας την απόφαση του Eurogroup και γιατί έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία της χώρας, πρόσθεσε:

«Χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725.000.000 ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το πρώτο θέμα εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019. Και σήμερα βρίσκει το πιο θετικό του τέλος. Ενώ το δεύτερο διευκολύνει την Ελλάδα να βηματίσει πιο δυναμικά στο αύριο». Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας, που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου, αλλά δικαιώνει επίσης μία αποτελεσματική πολιτική, η οποία στηρίζει τον πολίτη και παράλληλα υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Ελληνα». «Ολες και όλοι εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας που αλλάζει. Σας ευχαριστώ. Μένοντας πάντα στον ίδιο δρόμο της προσπάθειας. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα