Ετοιμάζονται τώρα να μας επιβάλουν και κλιματικό «χαράτσι»

Νέο χαράτσι, αυτήν τη φορά για την κλιματική αλλαγή, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (κεντρική φωτό) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί το 2024 ένα ειδικό περιβαλλοντικό τέλος. Οπως τόνισε ο υπουργός, όλα τα ψηφισμένα μέτρα του Προϋπολογισμού θα ισχύσουν κανονικά, ωστόσο θα υπάρξει αναθεώρηση του πλαισίου σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. «Θα υπάρξει αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται για τις φυσικές καταστροφές και την αντιμετώπιση των φαινομένων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Στην κυβέρνηση έχουν πάρει «χαρτί και μολύβι», ώστε να ετοιμάσουν το πακέτο αποζημιώσεων για τις καταστροφές και για όσους επλήγησαν από πέρασμα του «Daniel» στη Θεσσαλία, καθώς τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν αρκούν να καλύψουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, στο όριο των αντοχών του.

Τα αρμόδια υπουργεία κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ειδικά για τον έκτακτο φόρο, και παραπέμπουν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα εάν το ειδικό τέλος θα το πληρώσουν και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, πώς θα επιβληθεί κ.λπ. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Κυριακή από τον πρωθυπουργό και η εξειδίκευση του ειδικού τέλους θα περιληφθεί στο πλαίσιο του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα