Αδιανόητο τσίρκο στον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Ανταρσία του διοικητή του οργανισμού, ο οποίος αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, αν και αυτό ζητήθηκε από τον Αυγενάκη

Τραγελαφική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο διοικητής του οργανισμού Ευάγγελος Σημανδράκος αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, αν και αυτό ζητήθηκε χθες το πρωί από τον Λευτέρη Αυγενάκη, πράξη που δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται ότι είναι δυσαρεστημένος από το πώς εξελίχθηκε η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία εντοπίζονται σωρεία προβλημάτων, αλλά και από τον τρόπο διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως «δεδομένων των λαθών τα οποία έγιναν, που είναι αδικαιολόγητα, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα το μεσημέρι». Τα τραγικά λάθη στις πληρωμές στις οποίες προχώρησε ο οργανισμός την Παρασκευή φαίνεται ότι ήταν η αφορμή αλλά όχι και η αιτία της απόφασης του υπουργού να καρατομήσει τον διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε πως η συνολική βασική ενίσχυση που προβλέπεται για το 2023 είναι 829.000.000 ευρώ έναντι 1,068 δισ. ευρώ το 2022, δηλαδή 239.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Νωρίτερα, όμως, στα μέσα Οκτωβρίου ο κ. Αυγενάκης δεν είχε διστάσει να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τον κ. Σημανδράκο, λέγοντας τότε: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥΠΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο».

«Ομολογία αποτυχίας»

Τα τεκταινόμενα στον οργανισμό σχολίασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Ο «σκιώδης» υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μετατρέψει την αυτονόητη πληρωμή της βασικής ενίσχυσης του 2023 στους αγρότες ως επίτευγμα, αλλά με πολλούς όμως αστερίσκους», για να προσθέσει πως όσα συμβαίνουν αποτελούν «σουρεαλιστική ομολογία αποτυχίας στα αυτονόητα από την κυβέρνηση των αρίστων και το επιτελικό της κράτος, που εξακολουθεί να παίζει εδώ και τεσσεράμισι χρόνια με τον κόπο και την ίδια την επιβίωση του πολύπαθου αγροτικού κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, σε περίπτωση που ο διοικητής του ΟΠΕΚΠΕ κ. Σημανδράκος εξακολουθεί να στυλώνει τα πόδια, να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποπομπή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα