Στη Δικαιοσύνη τα «χρυσά βοσκοτόπια», μπλόκο στις επιδοτήσεις

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων

Από τον
Ανδρέα Καψαμπέλη
[email protected]

Εξελίξεις δρομολογούν οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το σκάνδαλο με τα «χρυσά βοσκοτόπια» και τις εικονικές μισθώσεις δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων, με στόχο τη λεηλασία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Εκτός από τις πολιτικές διαστάσεις του θέματος, έχει έρθει και η ώρα της Δικαιοσύνης…

Ηδη η καταγγελία που φέραμε στο φως και ξεδιπλώνει το παράνομο κουβάρι για την περιοχή της Φθιώτιδας έχει σταλεί, εκτός των άλλων Αρχών, και στην Εισαγγελία Λαμίας. Πέραν αυτού, ο πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας Παύλος Σατολιάς μάς ανακοίνωσε -σε επικοινωνία μας μετά την αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής- ότι «η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, έχοντας έννομο συμφέρον, πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» καθώς, όπως τονίζει, «δεν επιτρέπεται κυκλώματα που λειτουργούν στις πλάτες των πραγματικών κτηνοτρόφων να κλέβουν τις ενισχύσεις τους και να θησαυρίζουν εμφανίζοντας εικονικά βοσκοτόπια».

Την ίδια ώρα, αναστάτωση φέρεται ότι επικρατεί στον αρμόδιο οργανισμό για τις επιδοτήσεις, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη τα πορίσματα ελέγχου γύρω από το σκάνδαλο αυτό, δίχως όμως να είναι επί του παρόντος γνωστή η τύχη τους. Η κινητικότητα μεγαλώνει καθώς πρόκειται έως το τέλος του μήνα να καταβληθούν οι επιδοτήσεις και, σύμφωνα με τον κ. Σατολιά, οι συνεταιριστικές οργανώσεις με διάβημά τους προς τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη έχουν ζητήσει να μην καταβληθούν τα ποσά για τα εικονικά βοσκοτόπια, που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» πυροδότησε και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές της οποίας Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιορίδου, Γ. Σαρακιώτης εγκαλούν την κυβέρνηση για «αφωνία», όταν μάλιστα «φέρεται ότι υπάρχει εμπλοκή με ονόματα συγγενικών προσώπων ανώτατων κυβερνητικών παραγόντων». Απαντώντας, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε ότι «οι καταγγελίες, ανώνυμες ή όχι, διαβιβάζονται άμεσα στις αρμόδιες διευθύνσεις του οργανισμού, προκειμένου να εξεταστούν. Αμεσα το ίδιο πράξαμε και με όσες καταγγελίες αναφέρονται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι οποίες αφορούν βοσκοτόπια», προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα των ελέγχων θα καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες…»


Εξώδικο Πέτσα, απαντά για λογαριασμό του πεθερού

Νέα ερωτήματα προκύπτουν για τους «χρυσαφένιους βοσκότοπους» του Δομοκού μετά την εξώδικη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» της περασμένης εβδομάδας.

Ο κ. Πέτσας, αν και κάνει λόγο για «συκοφαντικό» δημοσίευμα, προβαίνει στην παραδοχή ότι κάποιοι «ενέπλεξαν» τον πεθερό του σε «παράνομες ενέργειες». Κι ενώ δηλώνει ότι ο ίδιος ουδεμία ανάμειξη έχει στην υπόθεση, απαντά για λογαριασμό του πεθερού του, ο οποίος αν και φέρεται εμπλεκόμενος δεν παρέχει από πλευράς του κάποια εξήγηση.

Ο πεθερός του Στ. Πέτσα Δημήτριος Τσόγκας

«Ο Δημήτριος Τσόγκας έχει ήδη προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα όσων των ενέπλεξαν σε παράνομες ενέργειες» είναι η μόνη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πέτσα στο εξώδικο. Από αυτό και μόνο, πάντως, είναι σαφές πως δέχεται ότι έχουν συντελεστεί «παράνομες ενέργειες» (ούτε καν «ενδεχόμενα», όπως έλεγε στην αρχική απαντητική του δήλωση), στις οποίες κάποιοι «ενέπλεξαν» τον πεθερό του. Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι παράνομες ενέργειες; Τι αφορούν; Πότε και πού έχουν σημειωθεί; Πότε τις αντελήφθη; Πότε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη; Ποιοι είναι οι δράστες; Εχουν σχέση με τα αναφερόμενα στην καταγγελία για το γνήσιο της υπογραφής στα επίμαχα συμφωνητικά μίσθωσης των εκτάσεων; Κι αφού ο κ. Τσόγκας δεν απαντά, ο κ. Πέτσας που αναλαμβάνει διά του εξωδίκου την εκπροσώπησή του γιατί δεν γίνεται πιο λεπτομερής ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη;

Εστω και από τα συμφραζόμενα, ο κ. Πέτσας φαίνεται να αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα με τα βοσκοτόπια και ότι η όποια εμπλοκή του πεθερού του σημειώθηκε εν αγνοία του. Και όπως τουλάχιστον περιγράφεται στην καταγγελία, όλο αυτό έχει να κάνει με μια φάμπρικα επιτηδείων ώστε να καρπώνονται παράνομα γενναίες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για βοσκοτόπια που δεν τους ανήκουν. Το ζήτημα αυτό δεν συνιστά σκάνδαλο και μάλιστα μεγάλο; Κι από τη στιγμή που παραδέχεται «παράνομες ενέργειες», αυτές έχουν γίνει… εν κενώ;

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ενώ απαντά, όπως απαντά, για λογαριασμό του πεθερού του, ο κ. Πέτσας ξεχνά ότι στο εξώδικό του επικαλείται και την «ιδιότητα» του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και την ξεχνά διότι αν και έχει μπροστά του ένα μείζον θέμα -που κάθε κοινός νους το αντιλαμβάνεται ως σκάνδαλο-, εκείνος προτιμά να «καταπίνει την κάμηλον».

Αναπάντητα

Το προσπερνά εντελώς, περίπου ωσάν να μην υφίσταται. Υπάρχει θέμα με τα «χρυσά βοσκοτόπια» στη Φθιώτιδα και αλλού ή όχι; Υπάρχουν κυκλώματα που τα νέμονται ή όχι; Καταγγελίες για το σκάνδαλο αυτό έχουν γίνει και από συνεταιριστικούς φορείς ή όχι; Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι ενεχόμενοι να τιμωρηθούν ή όχι; Ερευνα για να χυθεί φως διεξάγεται ή όχι; Σε αυτά τα ερωτήματα πρωτίστως θα έπρεπε να απαντήσει ο κ. Πέτσας για να μην εκθέτει -διά της σιωπής- και τον πρωθυπουργό ως εκπρόσωπός του, θέση η οποία επιτάσσει αυξημένη ευαισθησία.

Ο κ. Πέτσας έχει και μια άλλη ιδιότητα. Ελκει και αυτός -όπως η σύζυγός του- την καταγωγή του από τη Φθιώτιδα, την επισκέπτεται συχνά και είναι μία από τις περιφέρειες που εξετάζει να πολιτευθεί εάν δεν επιλέξει τελικώς την ανατολική Αττική. Επομένως, αποτελεί από πολλές πλευρές την έδρα του, εντός των ορίων της οποίας καταγγέλλεται ότι συντελείται ένα σκάνδαλο. Επαναλαμβάνουμε, για τρίτη φορά από την περασμένη Κυριακή, το ερώτημα εάν έχει και σε ποιες πρωτοβουλίες προβεί σχετικά. Ο ίδιος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και ως Φθιωτιδεύς. Οχι ο πεθερός του. Δεν τον έχει απασχολήσει το θέμα; Η καταγγελία είχε σταλεί άλλωστε και στο δικό του γραφείο, όπως και σε όλες τις Αρχές της περιοχής. Γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι κατά τον νόμο και οι ανώνυμες καταγγελίες οφείλουν να ερευνώνται εις βάθος, όπως οι επώνυμες. Ας μην επικαλείται επομένως, για λόγους εντυπώσεων, αυτό το σημείο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων, ονομάτων, ποσών, εκτάσεων και άλλων λεπτομερειών που θα συνιστούσε καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος για όποιον κρατικό λειτουργό την άφηνε να λιμνάζει. Ας δει και τη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ…

Ο κ. Πέτσας, τέλος, ας μην αιτιάται την «κυριακάτικη δημοκρατία» για την «ανάμειξη» του ονόματός του. Από το περιεχόμενο της καταγγελίας έγινε (και σε μας) γνωστή η συγγενική του σχέση με τον κ. Τσόγκα, για τον οποίο αναφέρεται ότι «τα περισσότερα συμφωνητικά μίσθωσης στο γνήσιο της υπογραφής φέρουν την υπογραφή του». Κι αν αυτό τον συνδέει με το όλο θέμα, πώς ο κ. Πέτσας διατείνεται στο εξώδικό του ότι «δεν υφίσταται ουδεμία τέτοιου είδους καταγγελία» για τον πεθερό του; Ας μην αντιφάσκει, τουλάχιστον.


Ολόκληρο το εξώδικο

Εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία με αίτημα δημοσίευσης αυτής

Του Στυλιανού Πέτσα του Λεωνίδα, Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού Εκπροσώπου, κατοίκου Καλλιθέας Αττικής, οδός Φραγκούδη, αριθμός 11, ως εκ της ιδιότητάς του.

ΠΡΟΣ

1. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, οδός Ερατοσθένους, αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ιδιοκτήτρια της εφημερίδας: «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

2. Τον Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», κάτοικο Αθηνών Αττικής, οδός Ερατοσθένους, αριθμός 1, ως εκ της ιδιότητάς του

3. Τον Δημήτριο Ριζούλη, διευθυντή της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», κάτοικο Αθηνών Αττικής, οδός Ερατοσθένους, αριθμός 1, ως εκ της ιδιότητάς του και

4. Τον Ανδρέα Καψαμπέλη, δημοσιογράφο και διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», κάτοικο Αθηνών Αττικής, οδός Ερατοσθένους, αριθμός 1, ως εκ της ιδιότητάς του.

Ελαβα γνώση του πρωτοσέλιδου τίτλου του φύλλου της 04ης – 10 – 2020 της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», καθώς και του σχετικού άρθρου που το ακολουθεί, στη σελίδα 4 της ως άνω εφημερίδας. Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες για την ταυτότητα της εφημερίδας, ο τέταρτος από εσάς, εκτός από συντάκτης του εν λόγω άρθρου, τυγχάνετε και διευθυντής σύνταξης της ανωτέρω εφημερίδας, ο δεύτερος εξ υμών τυγχάνετε εκδότης της ως άνω εφημερίδας και ο τρίτος εξ υμών διευθυντής της.

Διά της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως – προσκλήσεως – διαμαρτυρίας, σας γνωστοποιώ τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες που περιλαμβάνονται στο εν λόγω άρθρο, τις οποίες, δυστυχώς, γνωρίζατε, αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, επιλέξατε, όχι μονάχα να δημοσιεύσετε, αλλά και να κατασκευάσετε έναν πρωτοσέλιδο τίτλο («ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην αυλή του Πέτσα»), ο οποίος δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματικότητα αλλά ούτε και στο ίδιο το περιεχόμενο του άρθρου που ο τέταρτος από εσάς συνέταξε!

Πέραν της ανακολουθίας τίτλου και περιεχομένου, ο υπέρτιτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: «Καταγγέλλουν τον πεθερό του υπουργού για φάμπρικα με επιδοτήσεις», ομοίως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην ανώνυμη καταγγελία, που ο ίδιος ο συντάκτης του άρθρου δηλώνει πως έχει στην κατοχή του, δεν υφίσταται ουδεμία τέτοιου είδους καταγγελία.

Περαιτέρω, ο υπότιτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας: «Μοίρασαν δάσος 54.000 στρεμμάτων για να εισπράξουν ενισχύσεις εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε.», σε συνδυασμό με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην αυλή του Πέτσα», δημιουργεί την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι εγώ έχω κάποια ανάμιξη στο φερόμενο «ΣΚΑΝΔΑΛΟ».

Οι έτεροι υπότιτλοι του πρωτοσέλιδου τίτλου [«Με χαλκευμένα παραστατικά και χωρίς κανένα ζώο λεηλατούσαν χρήμα που αναλογούσε σε κτηνοτρόφους», «ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ με βοσκοτόπια (όπως αυτά του Καλογρίτσα) και «ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΑΣ!»], τα οποία, μαζί με τον κεντρικό τίτλο, τον υπέρτιτλο και τον έτερο υπότιτλο συνοδεύονται από μεγάλη φωτογραφία μου και μικρότερη φωτογραφία του πεθερού μου, δίνουν την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι αναμεμειγμένος σε έκνομες ενέργειες.

Το άρθρο της σελίδας 4, το οποίο ακολουθεί τον πρωτοσέλιδο τίτλο, υιοθετεί εκ νέου τον συκοφαντικό τίτλο: «Σκάνδαλο στην αυλή του Πέτσα» και τον ομοίως ανακριβή υπότιτλο: «Καταγγέλλουν τον πεθερό του για φάμπρικα που λεηλατούσε κοινοτικές επιδοτήσεις για κτηνοτρόφους».

Μάλιστα, σε τίτλο εντός του κειμένου αναφέρεται εκ νέου: «Μοίρασαν δάσος 54.000 στρεμμάτων για να εισπράξουν ενισχύσεις εκατομμυρίων», δίνοντας την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι έχω ανάμιξη σε έκνομες ενέργειες.

Το άρθρο συνοδεύει φωτογραφία μου μετά της συζύγου μου και την πρώτη σελίδα της ανώνυμης καταγγελίας, με την εξής λεζάντα: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με τη σύζυγό του και, αριστερά, η καταγγελία για τις παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις. Κάτω: Ο πεθερός του κ. Πέτσα, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δομοκού, Δημήτριος Τσόγκας». Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι έχω κάποια σχέση με το περιεχόμενο της ανώνυμης καταγγελίας, αλλά και με έκνομες ενέργειες.

Στο σώμα του κειμένου αναφέρεται: «Φθάνοντας στο κρίσιμο σημείο, η καταγγελία αναφέρει ότι “τα περισσότερα συμφωνητικά μίσθωσης στο γνήσιο της υπογραφής φέρουν την υπογραφή του Προέδρου Τ.Κ. (Τοπικής Κοινότητας) Δομοκού Τσόγκα Δημητρίου (μπορεί να υποθέσει κανείς ότι μάλλον η σφραγίδα θα βρίσκεται μόνιμα στο γραφείο της κ. Β.;) κατοίκου Δομοκού και πεθερού του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα Στυλιανού”». Η χρήση της φράσης «φθάνοντας στο κρίσιμο σημείο», προκειμένου να υποδηλώσει ο συντάκτης του κειμένου το δήθεν βασικό σημείο της ανωνύμου καταγγελίας, δίνει την εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι το κρίσιμο σημείο της όλης υποθέσεως είναι οι δήθεν υπογραφές του Δημητρίου Τσόγκα και το ακόμα πιο… «κρίσιμο σημείο» για τον συντάκτη του άρθρου και για την εφημερίδα είναι ότι τυγχάνει συγγενής μου.

Τέλος, σε ένθετο κείμενο στην ίδια σελίδα 4, με τον τίτλο «Διαψεύδει ο μεν, σιωπά ο δε», αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Σε κάθε περίπτωση, οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί όμως ένα ευρύτερο θέμα, το οποίο στηρίζεται και από καταγγελίες παραγόντων του συνεταιριστικού χώρου, θα είχε ενδιαφέρον να πάρει θέση και ο κ. Πέτσας. Αλλωστε η καταγγελία έχει φθάσει και στο δικό του γραφείο. Ακόμη και αν αδίκως -όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος- εμπλέκεται ο πεθερός του, υπήρξε κάποια εκδήλωση ευαισθησίας από πλευράς του και με ποιον τρόπο; Ενδιαφέρθηκε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος -αλλά κι έχοντας έναν λόγο παραπάνω για να μην πλανώνται άδικες σκιές για μέλη της οικογένειάς του- να γίνει γρήγορη και εις βάθος έρευνα ώστε να φανεί εάν υπάρχει σκάνδαλο, σε ποιον βαθμό και ποιοι εμπλέκονται;». Διά του χωρίου «οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει», ο συντάκτης του κειμένου από μόνος του παραδέχεται ότι δεν είχε κανένα λόγο να προχωρήσει σε τέτοιους τίτλους, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρόσωπό μου παρά μόνον ότι ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Δομοκού είναι συγγενής μου! Παραδέχεται, επίσης, ότι δεν υπάρχει, όπως αναφέρει, «οικογενειακή ευθύνη». Παρ’ όλ’ αυτά, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υφίστανται έκνομες ενέργειες, αλλά δεν δύναμαι να κατηγορηθώ, διότι δεν υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη»! Διερωτάται, δε, στη συνέχεια, εάν έχω πράξει τα δέοντα για «να μην υπάρχουν σκιές σε μέλη της οικογένειάς μου». Αφήνει, δηλαδή, με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ο συγγενής μου για τη διαλεύκανση του καταγγελλόμενου «σκανδάλου» που με τόση σιγουριά ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί ότι έχει ανάμιξη ο συγγενής μου.

Η μόνη αλήθεια, την οποία τόσο ο συντάκτης του άρθρου όσο και ο δεύτερος εξ υμών ως εκδότης της εφημερίδας, αλλά και ο τρίτος εξ υμών ως διευθυντής της, γνωρίζετε, καθώς, μεταξύ άλλων, στο ίδιο το κείμενο του άρθρου έχετε δημοσιεύσει και τη δήλωση στην οποία προέβη ο Δημήτριος Τσόγκας, είναι πως έχει ήδη προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα όσων τον ενέπλεξαν σε παράνομες ενέργειες.

Γνωρίζετε επίσης, καθώς έχετε εις χείρας σας, όπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο του άρθρου, την ανώνυμη καταγγελία, πως ο μόνος λόγος που αναφέρεται το όνομά μου είναι διότι ο Δημήτριος Τσόγκας τυγχάνει συγγενής μου. Ουδεμία αναφορά γίνεται στην ανώνυμη καταγγελία, σχετικά με την οιαδήποτε συμμετοχή μου σε οιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Παρά τα ανωτέρω, ο τέταρτος από εσάς ως συντάκτης του κειμένου, ο δεύτερος από εσάς ως εκδότης της εφημερίδας που φιλοξένησε το εν λόγω άρθρο και ο τρίτος από εσάς ως διευθυντής της, που λάβατε γνώση του περιεχομένου του και επιτρέψατε τη δημοσίευσή του, επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε τίτλους, υπέρτιτλους και υπότιτλους που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο ούτε της ανώνυμης καταγγελίας, ούτε του ίδιου του κειμένου. Μοναδικός σκοπός σας ήταν να πλήξετε το όνομά μου και την υπόληψή μου, δίδοντας στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας σας, αλλά και όσων αναπαρήγαγαν τον συκοφαντικό της τίτλο, ότι έχω κάποιου είδους ανάμιξη στην οιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με ρητή επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΠΩΣ

Εντός τριών (3) ωρών από την επίδοση της παρούσας προβείτε σε ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο της εφημερίδας (www.dimokratianews.gr) και σε όποιον έτερο ιστότοπο διαχειρίζεστε και σχετίζεται με την εν λόγω εφημερίδα σας, στην οποία τόσο ο συντάκτης του κειμένου και τέταρτος από εσάς Ανδρέας Καψαμπέλης όσο και ο εκδότης της εφημερίδας και δεύτερος από εσάς Ιωάννης Φιλιππάκης αλλά και ο διευθυντής αυτής και τρίτος από εσάς Δημήτριος Ριζούλης θα ανακαλείτε άπαντα τα ανωτέρω αναφερόμενα συκοφαντικά χωρία και τίτλους της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», θα εξηγείτε τους λόγους για τους οποίους προβήκατε στις λανθασμένες αυτές δημοσιεύσεις και θα ζητάτε από το αναγνωστικό σας κοινό και από όσους έλαβαν γνώση του συκοφαντικού περιεχομένου της εφημερίδας σας να μην τα λάβουν υπ’ όψιν τους, περιλαμβάνοντας επίσης ολόκληρη την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ

Στο επόμενο από τη λήψη της παρούσας φύλλο της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και στο πρωτοσέλιδο αυτής δημοσιεύσετε την ίδια ως άνω ανακλητική δήλωση, στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν ο συκοφαντικός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» της 04ης – 10 – 2020 και στη σελίδα 4, όπου θα παραπέμπει ο τίτλος, θα υπάρχει ολόκληρη η παρούσα.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ

Προβείτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε αντίστοιχη δημοσίευση και στο φύλλο της επόμενης «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» της 11ης – 10 – 2020.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ

Θα προβώ σε άπασες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψή μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Δημήτριο Ριζούλη, διευθυντή της εφημερίδας «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», κάτοικο Αθηνών Αττικής, οδός Ερατοσθένους, αριθμός 1, ως εκ της ιδιότητάς του, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες και να αντιγράψει την παρούσα αυτολεξεί στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

{{-PCOUNT-}}49{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα