Επίσκεψη Τσίπρα σε παράρτημα αποθεραπείας παιδιών υπό την… εποπτεία της Δόμνας

Με ένα πρωτόγνωρο για τα πολιτικά χρονικά γεγονός συνοδεύτηκε η χθεσινή επίσκεψη Τσίπρα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία στη Βούλα, η οποία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία. Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο ίδρυμα η υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου! Ενδεχομένως να μιλούσαμε για κίνηση πολιτικού πολιτισμού, αν το παρασκήνιο που προηγήθηκε της επίσκεψης δεν ήταν αποκαλυπτικό για τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, το γραφείο της κυρίας Μιχαηλίδου παρουσίαζε συνεχή προσκόμματα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την επίσκεψη. Οι διαπραγματεύσεις μάλιστα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι, για να επέλθει τελικά «συμφωνία» πολύ αργά το βράδυ. Με συνεχείς ενστάσεις, όπως για παράδειγμα να μην παρευρίσκεται η ΕΡΤ, και «παράλογες» απαιτήσεις, όπως «στείλτε μας ακριβώς το πρόγραμμα της επίσκεψης», «θέλουμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα συζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός με τα παιδιά» και «ποιοι και πόσοι θα είστε», η νεαρή υφυπουργός έφτασε στα όριά τους τούς συνεργάτες του Α. Τσίπρα.

Όταν δέχτηκε τις έντονες αντιδράσεις της άλλης πλευράς η κυρία Μηχαηλίδου, σε μια κρίση μεγαλείου προφανώς, υποστήριξε ότι εμπόδισε ανάλογη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και εκείνος της το ζήτησε επισταμένως! Η κυρία Μηχαηλίδου, με την πολυπληθή της αντιπροσωπία (μεγαλύτερη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ), υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα και φωτογραφήθηκε με πλατύ χαμόγελο δίπλα του. Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η υφυπουργός, όταν ο Α. Τσίπρας απηύθυνε ερωτήσεις στα παιδιά, έσπευδε να απαντήσει η ίδια! Ηταν μάλιστα τέτοιος ο εκνευρισμός, που η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης της απάντησε δηκτικά «θα βρείτε κι εσείς μια ευκαιρία στο μέλλον να τα πείτε με τα παιδιά».

Μετά το πέρας της συνάντησης το γραφείο της υφυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις της κυβέρνησης για τους συμπολίτες με αναπηρίες», γεγονός που ποτέ δεν συνέβη. Πρόκειται για πανικό ή για άγαρμπη προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης; Μάλλον και τα δύο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα