Ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Τσαβούσογλου στη Θράκη!

Απίστευτο! Απέκλεισαν τα ελληνικά ΜΜΕ, την ώρα που Τούρκοι δημοσιογράφοι είχαν «ελευθέρας» σε όλες τις επισκέψεις του

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν πραγματοποίησε «ιδιωτική επίσκεψη» στην Κομοτηνή, αλλά συμπεριφέρθηκε σαν πασάς που περιδιάβαινε το τσιφλίκι του. Με δηλώσεις αλλά και με αναρτήσεις του αμφισβήτησε ευθέως τη Συνθήκη της Λωζάννης, καθώς έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη». Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο να αποκλείσει τα ελληνικά ΜΜΕ και τους Ελληνες δημοσιογράφους από τα σημεία που επισκέφθηκε ο Τσαβούσογλου. Φυσικά, δεν ίσχυσε το ίδιο για τα τουρκικά ΜΜΕ.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και τις προκλήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ μία μία με τη σειρά που τις εκστόμισε. Ο κ. Τσαβούσογλου επισκέφθηκε, αρχικά, το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, με την πρώτη ανάρτηση στο twitter να δίνει τον τόνο της… ιδιωτικής επίσκεψης: «Είμαστε στην Ελλάδα για να συναντήσουμε τους συμπατριώτες μας της Δυτικής Θράκης και να συζητήσουμε για τις διμερείς σχέσεις. Στην Ελλάδα θα συναντήσουμε μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Οπως αναφέρει το xronos.gr, τον Τούρκο ΥΠΕΞ υποδέχθηκαν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει η παροιμία, και φυσικά βγήκε σωστή και στην επίσκεψη Τσαβούσογλου. Με το «καλημέρα» μίλησε για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και στη συνέχεια έκανε λόγο για μειονοτικά σχολεία.

«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και με βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έξω από το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» η ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησε τους Ελληνες δημοσιογράφους και τους απαγόρευσε την είσοδο. Τους απαγόρευσε την είσοδο σε ελληνικό έδαφος, όχι σε τουρκικό. Οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων δημοσιογράφων έμειναν αναπάντητες.

Τον Τούρκο ΥΠΕΞ συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και το κρατικό Αναντολού, στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ενώ δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω και δεν ήταν μπροστά στην αντιπροσωπία μαθητών που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι χθες ήταν Κυριακή και το σχολείο ήταν κλειστό.

Όλα για την τουρκική προπαγάνδα, με την ευγενική χορηγία της ελληνικής Πολιτείας. Το ελληνικό ΥΠΕΞ επέλεξε να παρακολουθεί τις κινήσεις Τσαβούσογλου και να απαντήσει συνολικά. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνέχισε με την επίσκεψη στον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι. Στο σημείο έγινε προσευχή και ο Τσαβούσογλου φύτεψε ένα πλατάνι.

Από εκεί, στον οικισμό Θάμνα, όπου γευμάτισε με μουσουλμάνους αξιωματούχους, ο Τσαβούσογλου συνέχισε τις προκλήσεις. Μίλησε για τη μη αναγνωρισμένη άτυπη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», όπως την αποκάλεσε, και δήλωσε: «Τονίσαμε πως πάντα θα στεκόμαστε με την τουρκική μειονότητα στον αγώνα για τα δικαιώματά της και υπογραμμίσαμε μία ακόμη φορά την ισχυρή μας στήριξη (σε αυτή)».

Μετά και την τελευταία προκλητική δήλωση ο Τσαβούσογλου μπήκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα. Την ίδια ώρα ακριβώς απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ διά του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου: «Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 Ελληνες κατοίκους. Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους. Η Ελλάδα θα επιθυμούσε τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει».

Ύστερα από αυτή την ανακοίνωση είχαμε χθες το βράδυ τους διαχυτικούς εναγκαλισμούς Δένδια – Τσαβούσογλου έξω από το εστιατόριο Διόνυσος, απέναντι από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου συνέφαγαν ατύπως μετά την… ιδιωτική επίσκεψη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα