Συνεργοί στην εθνική προδοσία! Ο Ζάεφ μάς χλευάζει κι εμείς τον παρακαλάμε να τηρήσει τις Πρέσπες

Η Ν.Δ. συνεχίζει το ξεπούλημα της Μακεδονίας που άρχισαν οι συριζαίοι

Όσο κι αν προσπαθεί να δικαιολογηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι υποχρεωμένη να το κάνει και όχι επειδή συμφωνεί με αυτήν τόσο κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει με την τακτική της και τις κινήσεις της ότι είναι συνεργός στην προδοσία που συνετελέσθη εις βάρος της Ελλάδας και της Μακεδονίας με την επαίσχυντη συμφωνία του 2018.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ήταν μία πραγματική αποκάλυψη, αφενός μεν, για τις πραγματικές προθέσεις των Σκοπιανών, αφετέρου δε, για τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι Σκοπιανοί, με την κάλυψη και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού τους Ζόραν Ζάεφ -τον οποίο, σημειωτέον, υποδέχθηκε πανηγυρικά πριν από έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης στην Αθήνα και του υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό του στην προσπάθειά του για την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας του-, προβαίνουν στη μία πρόκληση μετά την άλλη και η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί ή δεν θέλει να παρέμβει αποτελεσματικά και μάλλον απαθής παρακολουθεί.

Η πρώτη πρόκληση ήταν η ίδια η φανέλα της ομάδας των Σκοπίων που έχει τα αρχικά «FFM» που σημαίνουν «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας», χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό για την οποίο η κυβέρνηση αρκέστηκε σε μία επιστολή προς την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και της ΕΠΟ προς την UEFA, των οποίων βέβαια δεν ίδρωσε το αυτί. Η UEFA αδιαφόρησε επίσης και στη δεύτερη πρόκληση, όταν Σκοπιανοί οπαδοί με περικεφαλαίες που παραπέμπουν στον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πανό με τον Ηλιο της Βεργίνας και κασκόλ που γράφουν μόνο «Macedonia» στη Νάσιοναλ Αρίνα του Βουκουρεστίου παρακολούθησαν τον αγώνα της Εθνικής τους ομάδας με την Αυστρία.

Και η τρίτη πρόκληση έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος, παρακολουθώντας προχθές στο στάδιο του Αμστερνταμ τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία -συνοδευόμενος από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε-, έκανε ανάρτηση που μεταξύ άλλων γράφει: «Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας». Η ειρωνεία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού ο Ζόραν Ζάεφ τις προηγούμενες ημέρες διαβεβαίωνε την ελληνική κυβέρνηση ότι θα επιλυθεί άμεσα το θέμα με την ονομασία της Εθνικής στο Euro, «επί τη βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA»…

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι κάνει για όλα αυτά; Κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, ανέχεται τις προκλήσεις και την κοροϊδία των Σκοπιανών, μεταθέτει χρονικά την κύρωση από τη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας, λέγοντας μέσω της κυρίας Πελώνη πως «όλα αξιολογούνται, θα αξιολογηθεί και ο χρόνος που θα έρθουν στη Βουλή», χωρίς να λέει όμως ότι δεν θα τα φέρει κάποια στιγμή. Επί της ουσίας παρακαλάει τους Σκοπιανούς να εφαρμόσουν «καλή τη πίστει τη συμφωνία», ψελλίζοντας πάλι μέσω της κυρίας Πελώνη ότι είναι κριτήριο για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρώπη… Γιατί τι άλλο από παρακάλια είναι η χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη όταν ρωτήθηκε για τον Ζάεφ και είπε «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα θέμα όπως αυτό το ποδόσφαιρο».

Στο μεταξύ ο βουλευτής Κ. Μπογδάνος σε ανάρτησή του στο twitter κάτι διαφορετικό προσπάθησε να πει, αλλά με μισόλογα κι αυτός. Αναφέρει: «Αν οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται “Μακεδονία”, τότε ίσως και εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στη Βουλή. Ας μην έρθουν και καθόλου σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία, για να μένουν εκκρεμής πίεση προς τα μη συνεπή Σκόπια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα