Ο «Mr Offshore»… ξέφυγε και παριστάνει τον ήρωα!

Αστείος ισχυρισμός του Παπασταύρου ότι υπέστη εξοστρακισμό συγκρίνοντας τον εαυτό του με μορφές της αρχαίας Αθήνας

Η πολιτική ζωή επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις και ενίοτε σπάνια θεάματα και ακροάματα, που προσφέρουν γέλιο μέχρι δακρύων!

Τις τελευταίες ημέρες νομίζαμε ότι στην ψυχαγωγία των Ελλήνων θα συνεισέφερε μόνον ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Διαρρέει στον Τύπο ότι δεν διατελεί πλέον αυτοεξόριστος και ερημίτης στο Λουτράκι, όπως τους προηγούμενους μήνες. Επέστρεψε -λέει- στην Κηφισιά, απ’ όπου θα ξεκινήσει καμπάνια για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και ως πρώτο βήμα απόδειξης της (μηδενικής) αξιοπιστίας του, τι έκανε; Τηλεοπτική παρέμβαση υπέρ του συμβούλου του Στ. Παπασταύρου!

Ο κ. Σαμαράς πιάστηκε από ένα απαλλακτικό βούλευμα,που στηρίχτηκε μάλλον σε μια επιφανειακή έρευνα (…) για μία από τις πολλές υποθέσεις του μοιραίου συμβούλου. Έκρυψε ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κ. Παπασταύρου «σώθηκε» λόγω της γνωστής απόφασης του ΣτΕ για πενταετή, αντί δεκαετούς, παραγραφή των αποδεικτικών στοιχείων σε φορολογικές υποθέσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει τίποτα -ή είναι τόσο πωρωμένος που δεν ενδιαφέρεται- για την απέχθεια των Ελλήνων στα φαινόμενα Παπασταύρου. Δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος να πηγαίνει σε αποστολή στην Ελβετία για θέματα Ελλήνων καταθετών, όταν είναι και ο ίδιος στις λίστες τύπου Λαγκάρντ.

Δεν είναι δυνατόν να διοικεί, τουλάχιστον, τέσσερις offshore μέσα από το Μαξίμου, όπως αποκαλύφτηκε από τα Panama Papers και τα Paradise Papers.

Δεν είναι δυνατόν να τρέχει -αμέσως μετά την επιστροφή από κρίσιμες συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ- σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών για να κλείσει μία υπόθεση με offshore. Στο κάτω κάτω, βρισκόταν και σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, σύμφωνα με τους νόμους.

Όμως, μια και μιλάμε για γέλιο μέχρι δακρύων, ο κ. Παπασταύρου ξεπέρασε τον κ. Σαμαρά σε θράσος, έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες και στο διαζύγιο από την πραγματικότητα.
Ο «Mr Offshore», σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή του -ο Θεός να τον κάνει δημοσιογράφο- Άρη Πορτοσάλτε στον Σκάι, συνέκρινε τον εαυτό του με γιγάντιες μορφές της αρχαίας Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι, όπως και αυτοί, υπέστη εξοστρακισμό!

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπασταύρου ανέφερε: «Οταν ήμαστε στο σχολείο, μαθαίναμε στα Αρχαία ότι στην αρχαία Αθήνα η μεγαλύτερη ποινή που επέβαλαν οι αρχαίοι Αθηναίοι ήταν η ποινή του εξοστρακισμού. Το μαθαίναμε λίγο παπαγαλία, αλλά αυτό καταλαβαίναμε. Εμείς εξοστρακιστήκαμε. Και έτσι η κοινωνία μας γίνεται ζούγκλα».

Όμως, ο «αγανακτισμένος» Παπασταύρου ξέχασε το βασικότερο για τον εξοστρακισμό: Καταδίκαζε μεν όσους είχαν αποκτήσει μεγάλη πολιτική δύναμη, αλλά το άδικο και εξοργιστικό της διαδικασίας ήταν ότι συνήθως στόχευε πρόσωπα που είχαν κάνει κάποιο καλό στην πόλη!

Για παράδειγμα, ο Ξάνθιππος ηγήθηκε στη Ναυμαχία της Μυκάλης.

Ο Αριστείδης πολέμησε στον Μαραθώνα, απέκτησε τον τίτλο του Δίκαιου και συνέβαλε στη νίκη στη Σαλαμίνα. Ο Θεμιστοκλής έδωσε τα πάντα στον Μαραθώνα, στο Αρτεμίσιο και στη Σαλαμίνα.

Ο Κίμων, αφού εκκαθάρισε τη Θράκη και νησιά από περσικές φρουρές, προσέλκυσε τις πόλεις της Ιωνίας στην Αθηναϊκή Συμμαχία.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα