Παγώνει σκανδαλωδώς το πρόστιμο στον σύζυγο της Ελένης Ράικου!

Τιμωρούν τους ελεγκτές που ψάχνουν μίζες Novartis

Είναι πλέον σαφές πως το επιτελικό κράτος δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από μια επικοινωνιακή φωτοβολίδα, που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κρύψει την πραγματική του πρόθεση: τη δημιουργία ενός κράτος «ημετέρων», το οποίο θα εξασφαλίζει πως η παρασιτική ολιγαρχία και οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» της χώρας αυτής θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία σε βάρος των πολιτών της.

Με τρανταχτά ντοκουμέντα, η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ότι, με παράνομες αποφάσεις και τεχνάσματα, ο ΕΟΠΥΥ είναι έτοιμος να βγάλει «λάδι» τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, Λάζαρο Καρνέση, στον οποίο τον Δεκέμβριο του 2021 επιβλήθηκε πρόστιμο 1.410.727 ευρώ για παράνομη συνταγογράφηση συμπληρωμάτων διατροφής.

Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν μένει στην ασυλία του Λάζαρου Καρνέση. Αντίθετα, με το νέο νομοσχέδιο των ΠλεύρηΓκάγκα, που εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι έτοιμη να «τιμωρήσει» όσους έκαναν τον έλεγχο για τον άνδρα της κυρίας Ράικου, καταργώντας την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), δηλαδή μια Ανεξάρτητη Αρχή που διασφαλίζει πως δεν υπάρχουν κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και «ληστεία» στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ! Η σκανδαλώδης απόφαση, που αποτελεί μνημείο παρανομίας, ελήφθη από την Επιτροπή Ενστάσεων του ΕΟΠΥΥ στις 21 Μαρτίου.

«Η επιτροπή κάνει δεκτή, εν μέρει, την ένσταση του ιατρού Καρνέση Λάζαρου ως προς το μέρος της χορήγησης αναστολής εκτέλεσης της υπ’ αριθμόν 71/14-12-2021 απόφασης επιβολής κυρώσεων του γενικού επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης της επιτροπής ενστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια, η επιτροπή -και εδώ έγκειται η παρανομία- ούτε προχώρησε στην απόρριψη της απόφασης του γενικού επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ που επέβαλε το πρόστιμο ούτε επιβεβαίωσε το πρόστιμο στον άνδρα της κυρίας Ράικου, ώστε να κάνει απαιτητό το 1.410.727 ευρώ. Αντίθετα, με μια παράνομη απόφαση επέλεξε να στείλει την υπόθεση στις καλένδες, ώστε να τη «θάψει» μέσω της γνωστής οδού των καθυστερήσεων.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, που έρχεται να επιβεβαιώσει πως η «κάλυψη» την οποία παρέχει ο ΕΟΠΥΥ στον σύζυγο της κυρίας Ράικου είναι πλήρως σχεδιασμένη από το Μαξίμου, έχει να κάνει με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να καταργήσει την ΥΠΕΔΥΦΚΑ και να εκπαραθυρώσει τον γενικό επιθεωρητή του οργανισμού. Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ προβλέπεται η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, η οποία αντικαθίσταται από μια τριμελή επιτροπή που εξετάζει και τις πιθανές ενστάσεις παρόχων. Δηλαδή, καταργείται ένας οργανισμός ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μεταξύ του 2018 και του 2021 έχει επιβάλει πρόστιμα 99.872.334,03 ευρώ, για να αντικατασταθεί από μια νέα Αυτοτελή Διεύθυνση Ελέγχου Παρόχων και Συμβάσεων, υπαγόμενη στον διοικητή του ΕΟΠΥΥ!

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη ρύθμιση για τον ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Μεταξύ άλλων, το Συντονιστικό Οργανο Φορέων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο οποίο εκπροσωπούνται σχεδόν όλοι οι φορείς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει:

«Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ ως Ανεξάρτητη Αρχή και συστήνεται στον ΕΟΠΥΥ τριμελής επιτροπή ελέγχων. Η ίδια επιτροπή επιλαμβάνεται και επί των ενστάσεων που ασκούνται κατά των πορισμάτων των ελέγχων της, χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής ένστασης από τους ιατρούς και δίχως δικαίωμα αναστολής των ποινών».

Η δημοσιογραφική έρευνα γύρω από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ μας έφερε μπροστά και σε ένα άλλο σημαντικό στοιχείο: Η συγκεκριμένη Αρχή ήταν αυτή που είχε αναλάβει τον έλεγχο των γιατρών οι οποίοι ελέγχονται για χρηματισμό στην υπόθεση Novartis. Οπως μάθαμε, μάλιστα, μόλις το 2021, οι έλεγχοι που έγιναν αφορούσαν περίπου 500 τέτοιες υποθέσεις! Ανθρωπος που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα μας εξήγησε πως το «πάγωμα» των ελέγχων αυτών είναι μείζονος σημασίας για την έκβαση της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis. «Στην πλειονότητά τους, οι περιπτώσεις γιατρών έχουν παραγραφεί, καθώς μιλάμε για μικρά ποσά» είπε και εξήγησε: «Το βασικό είναι πως, αν εμείς σταματήσουμε τους ελέγχους γι’ αυτούς που δωροδοκήθηκαν, τότε δεν θα υπάρχουν και στοιχεία χειροπιαστά γι’ αυτόν ή αυτούς που τους δωροδόκησε». Δηλαδή, υπάρχει κίνδυνος ο «Μr Novartis» Κωνσταντίνος Φρουζής να τη βγάλει «λάδι»!

Η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ σηματοδοτεί τη συνειδητή απόφαση του υπουργείου Υγείας και του Μαξίμου να μπει τέλος στους ελέγχους για ένα σκάνδαλο που έχει ταλανίσει τη χώρα εδώ και πέντε χρόνια, να υπάρξει «ασυλία» για όσους ενεπλάκησαν σε σκοτεινές υποθέσεις οι οποίες έπληξαν το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ και, φυσικά, να επιστρέψει το «χάος» στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα