ΠΑΣΟΚ: Σε σύγχυση και με φθαρμένα υλικά στο συνέδριο

Πώς ο Ανδρουλάκης ευαγγελίζεται το νέο, όταν περιστοιχίζεται από τον Σημίτη και άλλους πολιτικούς δεινοσαύρους

Με το… σημιτιστάν, αλλά και άλλους πολιτικούς δεινοσαύρους, όπως ο μοιραίος Ευάγγελος Βενιζέλος, στις πρώτες θέσεις ξεκινά σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., με το οποίο και ολοκληρώνεται αισίως ο συνεδριακός οργασμός των κομμάτων. Αυτό είναι το πρώτο συνέδριο της Χαριλάου Τρικούπη που θα πραγματοποιηθεί υπό τη νέα ηγεσία, μετά τον χαμό της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ θα είναι και η επίσημη πρώτη εμφάνιση του νέου ονόματος.

Μπορεί βεβαίως ο Νίκος Ανδρουλάκης να προσπαθεί να πείσει για τη φρεσκάδα του όλου εγχειρήματος, ωστόσο τα υλικά είναι παλιά και φθαρμένα: από τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα στελέχη που θα φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο, δηλαδή τους θιασώτες των Μνημονίων και όλο το σύστημα της σημιτικής εξουσίας που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού… Η τριήμερη διαδικασία ξεκινά απόψε στις 18.00, στο κλειστό στάδιο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου. Κεντρικό σύνθημα είναι το «Η κοινωνία στο προσκήνιο».

Σήμερα, οι προβολείς στρέφονται στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα του κόμματος, ενώ εκτιμάται πως θα σταθεί ιδιαιτέρως στη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα του κόμματος, καθώς και στην πολιτική αυτονομία του.

Δεδομένων των πιέσεων που δέχεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών τόσο με τη Ν.Δ. όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι σχετικές αναφορές αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απαντες αναμένουν βεβαίως και τις ομιλίες του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρόεδρος του συνεδρίου ορίστηκε ο Πέτρος Ευθυμίου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα ανακοινωθεί και επισήμως ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκεται ήδη από χθες στο επίκεντρο των συζητήσεων στα πολιτικά πηγαδάκια, καθώς τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Κώστας Σκανδαλίδης μόνο συγχαρητήρια δεν έδωσαν στον πρωθυπουργό για το ταξίδι στις ΗΠΑ. Στην προσπάθειά τους ίσως να μη φανούν μηδενιστές και ότι ακολουθούν στείρα αντιπολιτευτική τακτική, αμφότεροι έπλεξαν το εγκώμιο του πρωθυπουργού, εξαίροντας την ομιλία στο Κογκρέσο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ειδικότερα χαρακτήρισε την ομιλία «ισορροπημένη», σχολιάζοντας πάντως ότι είναι «αδιανόητο» να γίνεται το επίδικο μιας σύγκρουσης ότι το Κογκρέσο κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως η ομιλία του πρωθυπουργού «κανέναν δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητο», καθώς και ότι η εικόνα «ικανοποίησε το δημόσιο αίσθημα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα