Εμμονή ΣΥΡΙΖΑ με τις θρησκευτικές γιορτές

Έλυσαν -όπως φαίνεται- όλα τα ζητήματα αντιπολιτευτικής γραμμής στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να τα βάλουν με τα κατηχητικά της Εκκλησίας. Αυτές τις ηθικές κυψέλες που συντηρεί η μητέρα Εκκλησία, μαζεύοντας κάτω από τις στοργικές της φτερούγες τα Ελληνόπουλα, τα οποία διδάσκονται εξ απαλών ονύχων ευγενείς αξίες, όπως η άμιλλα, η αλληλεγγύη, η φιλοπατρία και ο σεβασμός στις πατροπαράδοτες αρχές, σε συνδυασμό με ψυχωφελείς δραστηριότητες που απομακρύνουν τη νέα γενιά από επιβλαβείς επιρροές και ψυχοφθόρες συνήθειες που την οδηγούν στην απώλεια και την άδικη φθορά.

Ενοχλήθηκαν σφόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή οι Σχολικές Επιτροπές εισηγούνται θετικά να παραχωρηθούν για όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά αίθουσες και προαύλια σχολείων, σε ημέρες ή ώρες εκτός καθημερινής εκπαιδευτικής λειτουργίας -π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Σαββατοκύριακο-, σε κατά τόπους ιερούς ναούς, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει τον τίτλο «Νεανικές και παιδικές συντροφιές».

Στα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια η περιγραφή του προγράμματος μιλά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας, μέσα από παιχνίδι, αθλήματα και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, που έφτασε στο σημείο να καταθέσει με ιερή οργή, και σχετική ερώτηση στη Βουλή (!), θαρρείς και τους σχόλασαν τα θέματα για κριτική και αντιπολίτευση, υποκρύπτεται θρησκευτική κατήχηση!

Η μόνη αποδεκτή κατήχηση κατά την Κουμουνδούρου είναι η κομματική από ημιμαθείς ινστρούχτορες που δεν έχουν κολλήσει ένσημο στη ζωή τους και στεγνώνουν την ψυχή των νέων με τσιτάτα που δεν έχουν καμία αντιστοιχία με την πραγματική ζωή και μεταμορφώνει τα παιδιά μας σε μικρομέγαλους φανατικούς οπαδούς που αγορεύουν πληκτικά χωρίς ίχνος πνευματικότητας και χάριτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξανίσταται ότι, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το όλο πρόγραμμα «παραπέμπει σε βίντεο στο YouTube με τίτλο “Το κατηχητικό ξεκίνησε”, που περιλαμβάνει αναφορές όπως “το κατηχητικό μου” ή “στιγμές χαράς κοντά στον Χριστό” – δηλαδή προφανείς αναφορές κατήχησης». Αλήθεια, πιστεύουν ότι από αυτά κινδυνεύει η κοινωνία μας σήμερα;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα