Τρίτο μήνυμα του Μαρινάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Αύριο στην Αθήνα τα μέλη της PEGA για τις υποκλοπές

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η αποστολή μηνυμάτων στην κυβέρνηση από τον όμιλο Μαρινάκη.

Μετά τα δύο απανωτά δημοσιεύματα στα «Νέα» και στο «Βήμα», τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προειδοποιούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην πάρει πίσω τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά τα έντυπα του ομίλου, που εμφάνισαν τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη ως εκείνον που έφερε το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα, σειρά είχε το Μega, σε εκπομπή του οποίου ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι ακόμη γίνονται παρακολουθήσεις με το λογισμικό Predator και μάλιστα υπουργού, ακόμη και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Το προχώρησαν το θέμα, όμως, στην εκπομπή του Ευαγγελάτου. Είπαν ότι ο υπουργός παρακολουθείται και με φυσική παρουσία, εκτός από την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του, και μάλιστα, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή του Μega, υποκλάπησαν συνομιλίες του πολιτικού με σημαντικό επιχειρηματία, που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο.

Τα δημοσιεύματα και το ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό συμφερόντων Μαρινάκη «ακολουθούν» τις φήμες περί επιστροφής Δημητριάδη στο Μαξίμου, μετά τις συνεχείς αρρυθμίες που παρουσιάζει το σύστημα Μητσοτάκη. Ολα αυτά από έναν μιντιακό όμιλο ο οποίος είχε σφυρίξει τη λήξη του θέματος των υποκλοπών, βασιζόμενος σε μια δημοσκόπηση που δημοσίευσαν τα «Νέα».

Το θέμα των υποκλοπών όμως μόνο λήξαν δεν θεωρείται, όσο κι αν προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη, με νύχια και με δόντια, να υποβαθμίσουν τη σημασία του.

Αύριο καταφτάνουν στην Ελλάδα τα μέλη της επιτροπής PEGA, της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Predator και άλλων αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, η οποία θα συναντηθεί με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η επιτροπή είχε ζητήσει να συναντηθεί και να συνομιλήσει και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επίσης και με άλλα βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος, αλλά, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του προγράμματος της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τους δεχτεί και θα συναντηθούν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Αν θα απαντήσει ο υπουργός ή θα επικαλεστεί το απόρρητο δεν το γνωρίζουμε, πάντως τα μέλη της PEGA θα συνομιλήσουν, από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή που θα βρίσκονται στην Αθήνα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χρήστο Σπίρτζη, με τους δημοσιογράφους Δάφνη Παπαδοπούλου, Γιάννη Σουλιώτη, Νεκταρία Σταμούλη, Νικόλα Λεοντόπουλο, Τάσο Τέλλογλου και Θανάση Κουκάκη.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου τα μέλη της PEGA έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Αρχικά θα έχουν συνάντηση με τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Χ. Θεοχάρη, Ν. Καραθανασόπουλο και Σοφία Σακοράφα. Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στη συνέχεια θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλειο Παπακώστα.

Νωρίς το απόγευμα θα δουν τον πρόεδρο της εξεταστικής Γιάννη Κεφαλογιάννη, ενώ θα συναντηθούν και με εκπροσώπους ΜΚΟ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Για τα συμπεράσματά τους θα μας ενημερώσουν με συνέντευξη Τύπου.

Επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των πρόσφατων δημοσιευμάτων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή για εξηγήσεις, ρωτώντας τον αν πρόκειται να γίνουν εκλογές με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα