Κατά μέτωπο επίθεση από την αντιπολίτευση

Εξοργισμένη από τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό, κατήγγειλε επιχείρηση απέκδυσης των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη

Οξύτατη κριτική επιφύλασσε στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, η οποία εξοργίστηκε από τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας επιχείρηση απέκδυσης των ευθυνών για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πόπης Τσαπανίδου, η οποία σχολίασε πως η συγγνώμη και η ανάληψη ευθύνης δεν συνάδουν με το «όλοι φταίνε» ούτε με ψεύτικες, όπως τις χαρακτήρισε, παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να κατανοήσει ότι δεν έγινε προχθές πρωθυπουργός αλλά κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και ηγείται μιας παράταξης που κυβέρνησε σχεδόν τα μισά χρόνια από τη Μεταπολίτευση» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως «έρχονται στιγμές που η ουσία ξεπερνά την επικοινωνία και κανένας Αμερικανός επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να τα διορθώσει».

Στην Πόπη Τσαπανίδου απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών και πως η μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί είναι πως τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επί των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, πυρά στην κυβέρνηση εκτοξεύει και η Χαριλάου Τρικούπη, μέσω του Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος σχολίασε: «Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός συνεχίζει με κυνικό τρόπο την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Αναλαμβάνει την ευθύνη μόνο στα λόγια, ενώ την επιμερίζει κατ’ ουσίαν σε όλους».  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ακόμη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα να μιλά για ανοικοδόμηση του κράτους και αναγέννηση της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ σε σκληρή του ανακοίνωση έκανε λόγο για υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη «που έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να φορτώσει το σημερινό σάπιο και εγκληματικό κράτος γενικά σε κάποιες “παθογένειες” και “συντεχνίες” και πάνω απ’ όλα στους ίδιους τους εργαζομένους, ενώ πρόκειται για το κράτος του κεφαλαίου και του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνησή του, όπως και όλες οι προηγούμενες». Οσο για τον Κυριάκο Βελόπουλο, σχολίασε δηκτικά πως «όταν ακούμε τον Ελληνα πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ακόμα και παράνομο υλικό και δεν ακούμε για βραχιολάκια και φυλακή και δημεύσεις περιουσιών όλων όσοι ενεπλάκησαν στην ιστορία του τρένου, εμείς θλιβόμαστε».

Το δε ΜέΡΑ25 σχολίασε πως είναι προσβλητικές οι εικόνες «φωτογενούς, επικοινωνιακά επιμελημένου πένθους από τους πιο ενθουσιώδεις εφαρμοστές της λιτότητας που έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές της χώρας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα