Νίκος Ρωμανός: Στις πόσες γκάφες καίγεται αυτό το «παρατράγουδο»;

Μετά και το ελεεινό «βαρεθήκαμε να δίνουμε συλλυπητήρια», είναι απορίας άξιο πώς ακόμα κρατάνε στη Ν.Δ. αυτόν τον προκλητικό συνομιλητή του Φουρθιώτη

Από τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη το επικοινωνιακό σύστημα Μητσοτάκη αποκαλύπτεται γυμνό στην κοινή γνώμη και κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση αξίζει την απέχθειά μας.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ο πρωθυπουργός προσθέτει και την προσβολή στην απελπισία του κόσμου και «ξαμολάει» τον Νίκο Ρωμανό που ήταν, όπως πάντα, πανέτοιμος για ακόμα μία μεγαλειώδη γκάφα, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ακατάλληλος για οποιοδήποτε πόστο ευθύνης.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. βγήκε στο κανάλι Attica, άνοιξε το στόμα του και είπε επί λέξει: «Ξεκινάω με το αυτονόητο που έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε αλλά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις μέρες, τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Οι τηλεθεατές πάγωσαν με την αδιανόητη παραδοχή και έλλειψη ενσυναίσθησης του Ρωμανού ότι «βαρεθήκαμε να λέμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες». Είναι κάτι που ουδείς πίστευε ότι μπορεί να ακούσει από στόμα ανθρώπου.

Μπροστά στον φυσιολογικό σάλο στα social media απ’ αυτή τη νέα ανοησία του πουλέν του Μητσοτάκη, ο εκτός τόπου και χρόνου Ρωμανός αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει όσα είπε «λεκτική αστοχία». Ζήτησε και μια συγγνώμη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και πάει γι’ άλλα.

Κανείς δεν γέλασε με την ξεδιάντροπη γκάφα του, αλλά η παρουσία του Ρωμανού μοιάζει με κακόγουστο αστείο σε βάρος των πολιτών. Ο Ρωμανός αποτελεί ακόμα μία ανακάλυψη του Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που τον ανέδειξε στην πολιτική. Διαβάζουμε από την επίσημη σελίδα της Ν.Δ. ότι «σημείο-σταθμό στην επαγγελματική πορεία του Ρωμανού αποτέλεσε το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη και η πρώτη επαφή μαζί του, που σήμανε την ένταξή του στην ομάδα του Προέδρου».

Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται πραγματικός κυνηγός ταλέντων, μια και το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν κι εύκολο να αλιευθεί. Πριν από χρόνια ο Ρωμανός γύρναγε σε εκπομπές ως παρατράγουδο και προμοτάριζε τον εαυτό του ως trash τραγουδιστή. Σε εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη παρουσίασε το καψουροτράγουδο με τίτλο «Ιεροσόλυμα». Με στίχους όπως: «Εσύ έχεις αέρα και πόδια ψηλά / μουράτο αμάξι, κυριλέ προστυχιά, Μαζί σου έχω φάει παράλογο κόλλημα / θα πάω να κάνω τάμα στα Ιεροσόλυμα».

Τα αφιερώματα του Μένιου

Προφανώς οι στίχοι του Ρωμανού ενθουσίασαν τόσο τον Μητσοτάκη, που αποφάσισε να… αναβαθμίσει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. με την παρουσία του. Ο Ρωμανός, όμως, είχε κι έναν άλλο θαυμαστή, τον Φουρθιώτη. Στην… εκπομπή του ο Φουρθιώτης πρόβαλε διθυραμβικό αφιέρωμα στον Νίκο Ρωμανό, χαρακτηρίζοντάς τον «ο ισχυρός άνδρας που βρίσκεται στη διευθυντική θέση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.». Ο τίτλος που προβαλλόταν στην οθόνη όσο έπαιζε το ρεπορτάζ ήταν: «Η ζωή και το έργο του πιο πετυχημένου διευθυντή Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.».

Αυτά μέχρι που η σχέση ξαφνικά χάλασε. Και ο υπόδικος παρουσιαστής «ξεφώνισε» τον Ρωμανό τον Ιανουάριο 2022. Ο Φουρθιώτης, που ήταν και συνομιλητής του Γεραπετρίτη, έδωσε στη δημοσιότητα sms του Ρωμανού, ο οποίος διέταζε να λογοκρίνουν καλεσμένο στην εκπομπή με την εντολή «Μη μασάς, κλείστε το σούργελο». Βγήκαν κι άλλοι διάλογοι που αποδεικνύουν ότι οι δυο τους ήταν σε ανοιχτή γραμμή.

Θράσος…

Από τότε που ο Μητσοτάκης τον έκανε διευθυντή Γραφείου Τύπου, οι γκάφες του Ρωμανού δεν σταματάνε.

• Σε συνέντευξη τον Αύγουστο, αφού χαρακτήρισε την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ «νόμιμη», είπε: «Θέλουμε και ο κύριος Ανδρουλάκης, επειδή πολλά από αυτά είναι ευαίσθητα και θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, να έχει το θάρρος να τα κοινοποιήσει…» Πώς γνώριζε ο Ρωμανός το περιεχόμενο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη;

• Οταν ο Ρωμανός διέδιδε fake news σχετικά με την αποφυλάκιση ενός βιαστή με τον νόμο Παρασκευόπουλου, και αφού ο Παρασκευόπουλος του έστειλε εξώδικο, παραδέχθηκε τελικά ότι ποστάρει διάφορα δημοσιεύματα χωρίς όπως οφείλει από τον θεσμικό του ρόλο να ελέγχει εάν είναι αληθή ή όχι. «Δεν είχα χρόνο να τσεκάρω την είδηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου, είναι fake, αλλά δεν παραιτούμαι» έλεγε με το γνωστό θράσος του.

Το περιβόητο σύστημα Μητσοτάκη ξεφτιλίζεται πλέον σε καθημερινή βάση με όλους αυτούς που έχει μαζέψει στο Μαξίμου.

– Με τους δημοσιογράφους της κακιάς ώρας που ξεσηκώνουν εναντίον τους όλη την κοινή γνώμη.

– Με τα… φακιρικά του αστρολόγου της πολιτικής Γκρίνμπεργκ, ενός παλαίμαχου επικοινωνιολόγου με παρωχημένο ρεπερτόριο, που πλέον γελάνε μαζί του στην Αμερική.

– Με στελέχη παρατράγουδα από τα αζήτητα της κοινωνίας.

– Και με κάτι εξωκοινοβουλευτικούς παρίες της πολιτικής σαν τον Γεραπετρίτη και τον Ψαριανό, που αποδεικνύονται τοξικοί για την ίδια την παράταξη.

Το σύστημα Μαξίμου αποτελούν άνθρωποι που δεν έχουν συναίσθηση για τίποτα, που μοιάζουν σαν να κατέβηκαν από τα βουνά, δίχως καν να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο γύρω τους, ακόμα και σε ένα τέτοιο εθνικό πένθος.

Τελικά, ο Μητσοτάκης διόρισε στη Ν.Δ. το Γραφείο Τύπου που εκφράζει το ήθος του ίδιου του πρωθυπουργού. Εχει αποφασίσει να υποβάλει την κοινωνία στο μαρτύριο της παρουσίας διάφορων παρατράγουδων. Ακόμα και τώρα, μέσα σε μια ανείπωτη τραγωδία, συνεχίζει να μας κόβει με το ζόρι εισιτήρια σε ένα τσίρκο που κανείς δεν θέλει να παρακολουθήσει.


ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Διευθυντής Γραφείου Τύπου Ν.Δ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts στην Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Εσεξ και MBA από το Κάρντιφ. Διατηρεί συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας ως ψυχολόγος. Από τον Μάιο 2016 αποτελεί ενεργό μέλος της Ν.Δ. και ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., με βασικό αντικείμενο τα social media.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα