Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα ξηλώσεις τον φράχτη στον Εβρο;

Σφοδρή επίθεση Κυριάκου στον ΣΥΡΙΖΑ, που επανέλαβε ότι, εάν δεν συμμετάσχει η Ευρώπη, θα ολοκληρωθεί με εθνικούς πόρους σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο κατά 35 χιλιόμετρα μίλησε χθες ο πρωθυπουργός και, με την ευκαιρία, περιόδευσε στον νομό Εβρου (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί), μιλώντας κυρίως για τον φράχτη και τη φύλαξη των συνόρων, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτόν να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά και να προσελκύσει κι άλλους, καλλιεργώντας τους το αίσθημα της ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι δεν θέλει την κατασκευή του φράχτη.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και, αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους, θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (θα είναι υποψήφιος και στον νομό Εβρου), στις ομιλίες του στους κατοίκους που τον υποδέχτηκαν στις πόλεις τις οποίες επισκέφτηκε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα: «Θα συνεχίσει το έργο του φράκτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει τον φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει;»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Ορεστιάδα, είπε: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύουν αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέσουν τροπολογία και ψηφίσματα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνικό ανάχωμα, ο φράκτης, από ευρωπαϊκούς πόρους».

Και πρόσθεσε: «Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς οι Ελληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητάει ο κ. Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θέλω να το ακούσετε πολύ προσεκτικά, διότι στις επόμενες εκλογές θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις. Και εδώ πέρα θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να ψαρεύουμε σε θολά νερά. Και πρέπει, επιτέλους, και η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: Θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει τον φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μια λογική ανοιχτών συνόρων, ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδας, που προστατεύει τα σύνορά της, ενός ασφαλούς Εβρου;»

Απάντηση

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό απάντησε ο βουλευτής Νίκoς Φίλης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «κάνει εμπόριο φόβου» και τονίζοντας: «Το Ευρωκοινοβούλιο με ψηφοφορία του -και όχι… ο Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ- απέρριψε τη χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα με πόρους της Ε.Ε., καθώς την καταψήφισε (απορρίπτοντας τους φράχτες) και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει η Ν.Δ. Θα το καταγγείλει κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης;»

Συνολικά πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν ξέρουν τι λένε. Κάθε στέλεχος έχει και άλλη γραμμή για το θέμα του φράχτη, με τους περισσότερους όμως που μιλούν δημοσίως να τάσσονται εναντίον της διατήρησής του. Η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει σκορποχώρι (και σε αυτό το θέμα) στον δρόμο προς τις κάλπες. Πέραν όσων προκλητικών είπε ο κ. Φίλης, που ουσιαστικά τάχθηκε κατά του φράχτη, το ίδιο έπραξε και ο γνωστός πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, που είπε «ο φράχτης δεν είναι αυτό το μέσο, το οποίο θα σταματήσει. Είναι μια φενάκη να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσει η μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα. Αντίθετα, θα βρουν αλλού διεξόδους».

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι αντίθετος στους φράχτες, είναι η θέση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Γ. Κατρούγκαλος, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σημείωσε ότι είναι αντίθετος στον φράχτη, κάνοντας λόγο για «διαφιλονικούμενα σημεία στα σύνορα». Προφανώς οι άνθρωποι δεν θέλουν να κυβερνήσουν με τίποτα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα